Món Global
La ministra de Defensa
Foto: La ministra de Defensa | Europa Press
Guerra Ucraïna

Robles descarta enviar tropes espanyoles a Ucraïna: "Mai, mai n'enviarem"

Temps de lectura: 2 minuts
La ministra de Defensa
Foto: La ministra de Defensa | Europa Press

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha descartat frontalment enviar tropes espanyoles a la guerra d'Ucraïna. "Mai, mai l'exèrcit espanyol participarà en la guerra", ha afirmat rotundament.

Per què és important? La intervenció de les tropes espanyoles a Ucraïna podria fer esclatar un conflicte mundial i molt probablement una dura contestació des del Kremlin.

Què ha dit? En una entrevista a La Vanguardia, la ministra de Defensa ha contestat sense pal·liatius i ha descartat fer participar directament a l'exèrcit espanyol.

  • "És un escenari absolutament impossible, inexistent", ha reblat. En aquest sentit, ha explicat que els soldats espanyols només intervindrien si existís una agressió a un país de l'OTAN, i Ucraïna no ho és.
  • "Mai, mai, cap tropa d'un país de l'OTAN", com Espanya, "participarà en la guerra a Ucraïna", ha afirmat. "Mai, mai. I ho vull deixar molt clar, molt clar", ha repetit.
  • "Abans de parlar s'ha de conèixer el tractat de l'OTAN i saber que les tropes d'un país membre només intervenen si un altre país membre és agredit i demana ajuda", ha argumentat.

Context: Les diferències dins del govern espanyol sobre la guerra a Ucraïna cada cop són més grans. La ministra de Drets Socials i secretària de Podemos, Ione Belarra, ha definit d'"error" haver enviat armes per defensar el país  perquè "no ha ajudat en res a Ucraïna".

  • Per Belarra "és evident que haver contribuït a l'escalada bèl·lica és un error" i que els països, en lloc de seguir en aquesta estratègia, haurien de posar tots els seus "esforços" i "ganes" a obrir una negociació per a aconseguir un alto el foc.