Open Melon
Isabel Díaz Ayuso
Foto: Isabel Díaz Ayuso | PP de Madrid
Partit Popular

Una altra burrada d'Ayuso: compara la situació d'Espanya amb la del Perú

Isabel Díaz Ayuso
Foto: Isabel Díaz Ayuso | PP de Madrid

Quan parla, hi ha qui tremola, també dins del Partit Popular. Isabel Díaz Ayuso aprofita gairebé qualsevol avinentesa per carregar amb tot contra Pedro Sánchez i el govern de coalició de PSOE i Unidas Podemos. I la presidenta de la Comunitat de Madrid no ha dubtat a tornar-ho a fer, ara, amb motiu del cop d'Estat que ha viscut el Perú els darrers dies.

Context: La situació del país andí és molt greu i ha merescut l'atenció de mitjans de comunicació i autoritats arreu del món des del passat dimecres 7 de desembre.

  • Quan el Congrés del Perú estava a punt de fer fora el president Pedro Castillo aprovant una moció de censura, ell va anunciar la decisió de dissoldre la cambra, convocar noves eleccions parlamentàries i configurar un govern d'emergència, a més d'instaurar un toc de queda de 22 a 4.
  • Una decisió vista com un autèntic cop d'Estat. La Fiscalia va detenir Pedro Castillo en la seu de la Prefectura de Lima després que els congressistes tiressin endavant i aprovessin la moció de censura perquè agafés les regnes de l'executiu la vicepresidenta Dilma Boluarte.

Mentrestant: L'actualitat de la política a Espanya i Catalunya està marcada pel pacte entre ERC i PSOE per reformar el delicte de malversació, que s'aprovarà dijous. La nova pena màxima serà més baixa, de quatre anys, quan no hi hagi enriquiment personal en la desviació de diners públics.

Què ha dit? Aquest 12 de desembre, Ayuso ha aprofitat l'espai que li ha donat la emissora de ràdio COPE per, en una entrevista, deixar anar que:

  • "Som al mes negre de la democràcia espanyola. No vivim una cosa així des de la dictadura".
  • "Sánchez s'ha convertit en la llei. Ara mateix, ja no hi ha separació de poders".
  • "No sé si Europa sap què està passant, quan el que està passant aquí és molt mes greu que el que esta passant fins i tot al Perú.
  • "Aquest govern ens està portant a una situació dictatorial, ficant-ho tot a sota de la catifa de Nadal".

Tanmateix: Els populars, ella inclosa, segueixen negant el seu suport a Vox en la moció de censura que planteja el partit d'extrema dreta contra el president del govern espanyol. De fet, ha dit que convocar-ne una seria "enganyar-se" perquè la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, "sap jugar perfectament els temps" per debatre la moció després de permetre l'aprovació de la modificació del Codi Penal.

Categoria: Open Melon