Política
La presidenta suspesa del Parlament
Foto: La presidenta suspesa del Parlament | Europa Press
TSJC

El cercle del judici s'estreny sobre Laura Borràs

Temps de lectura: 2 minuts
La presidenta suspesa del Parlament
Foto: La presidenta suspesa del Parlament | Europa Press

La presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, cada cop està més aïllada pel seu judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Tot i que el poc que ha parlat ha sigut per negar-ho tot, la presidenta de Junts ha perdut seguici a cada vista oral.

Per què és important? Aquest dilluns la líder independentista s'enfronta a l'última sessió abans que el president del TSJC, Jesús Maria Barrientos, dicti vist per sentència el dimecres 1.

  • Està previst que declari al final de la vista oral, després que intervinguin els pèrits, que és on la defensa de Borràs diposita les esperances per invalidar els correus electrònics que l'incriminen.

Situació actual: Borràs perd seguiment pel camí. A cada vista oral hi ha menys 'borrassistes', o 'lauristes'. De fet, ara ja només l'acompanya el seu fidel amic, el diputat de Junts, Francesc de Dalmases, a part de la seva família.

  • De fet, al judici ja va arribar sense gaires suports: els dos únics líders de Junts que han mostrat suport incondicionat han estat Francesc de Dalmases i Aurora Madaula. Va haver-hi absències molt sonades com la de Xavier Trias i Jaume Giró, entre d'altres.
  • Si la direcció del partit ja estava incòmode amb el cas Borràs, cada dia que passa ho està més. Tant per com està transcorrent el judici, com perquè les eleccions municipals cada cop són més a prop.

El judici l'aïlla: Els testimonis dels funcionaris de l'Institut de les Lletres Catalanes han sigut un abans i un després, i s'han percebut dins de Junts com demolidors. "Hi ha malestar i incertesa", reconeixen membres de Junts a Principal. Una altra veu consultada del partit argumenta que "se la tenien jurada".

  • Els únics testimonis que han donat oxigen a la defensa de la presidenta de Junts han estat els dos exconsellers de Cultura que es van limitar a dir que a ells no se'ls va notificar cap irregularitat.
  • A més, Borràs, apartada de la vida pública, tampoc és gaire activa en els grups de xarxes socials interns del partit.

Previsions: Si el TSJC sentència desfavorablement per l'acusada i el Suprem ratifica la condemna, la comissió de garanties de Junts s'haurà de pronunciar. Cal recordar que Borràs ja va tenir un xoc amb aquest ens pel cas Dalmases perquè va dictaminar que van existir intimidacions a la periodista del FAQS.

 

Categoria: Política