Societat
Dani Alves FIFA World Cup 2022
Foto: Dani Alves FIFA World Cup 2022 | Europa Press
Agressió sexual

La defensa de Dani Alves presenta nous arguments per posar-lo en llibertat

Temps de lectura: 2 minuts
Dani Alves FIFA World Cup 2022
Foto: Dani Alves FIFA World Cup 2022 | Europa Press

La nova defensa del futbolista Dani Alves, l'advocat Cristóbal Martell, ha presentat aquest dilluns un recurs contra la seva ordre d'empresonament per una suposada agressió sexual.

Per què és important? La defensa proposa diverses mesures alternatives a la presó per convèncer l'Audiència de Barcelona que no existeix el risc de fugida, en un cas molt polèmic que esquitxa l'exfutbolista del Barça que va passar en la discoteca barcelonina de Sutton.

Què en sabem? 

  • Entre les mesures que proposa la defensa hi ha una fiança, la retirada del passaport, la compareixença periòdica al jutjat o la col·locació d'una polsera telemàtica per controlar els seus moviments.
  • L'escrit, d'una vintena de fulls, va acompanyat de més de 100 fulls de documentació diversa per acreditar el seu arrelament a Barcelona.
  • A més, afegeix un altre argument amb què confia posar el futbolista en llibertat: com que Alves té una casa en propietat a Esplugues de Llobregat i ja va ser acomiadat del club Pumas de Mèxic, el risc de fugida hauria disminuït, segons la seva defensa.

Context: Dani Alves inicialment va dir que no coneixia la suposada víctima i després encara va canviar diverses vegades de versió, ara manté que sí que va mantenir relacions sexuals consentides amb la noia en un lavabo privat del reservat de la discoteca Sutton.

  • Al·lega que va mentir inicialment per no admetre una infidelitat conjugal.
  • Però la versió de la noia es veu corroborada per diverses proves, com les seves empremtes dactilars en determinada posició al lavabo, la presència de semen a la seva roba o el manteniment d'una única versió des del primer moment. També les declaracions de diversos testimonis, les imatges de les càmeres de videovigilància i l'informe mèdic que li van fer a l'Hospital Clínic poc després dels fets, entre altres.

D'on venim? El passat 30 de desembre, el futbolista hauria abusat sexualment d'una noia a la discoteca Sutton de la capital catalana. 

  • Segons la víctima, Alves la va violar en un petit lavabo del recinte VIP de la discoteca, al mateix temps que la va obligar a realitzar una fel·lació i la va bufetejar, mentre la humiliava i insultava.