Societat
Caserna del Bruc durant el 12 d'octubre
Foto: Caserna del Bruc durant el 12 d'octubre | ACN
Polèmica

La jutgessa arxiva el sorteig d'una prostituta pels militars del Bruc

Temps de lectura: 2 minuts
Caserna del Bruc durant el 12 d'octubre
Foto: Caserna del Bruc durant el 12 d'octubre | ACN

El jutjat ha arxivat la denúncia pel suposat sorteig d’una prostituta a la caserna del Bruc de Barcelona, tal com havia demanat la Fiscalia.

Background: Dos militars de la caserna del Bruc van proposar a la seixantena de companys d'un grup de WhatsApp participar en un sorteig d'una prostituta i, amb els diners que recaptessin, contribuir a pagar les despeses de la festa de la Puríssima, va destapar el diari 'Ara'.

El més nou: El jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona ha arxivat la denúncia que va interposar el mateix exèrcit, per un coronel d'infanteria.

  • Considera que els fets denunciats no són delictius, tot i que admet que podrien comportar sancions disciplinàries.
  • La magistrada assegura que no es van destinar diners públics al sorteig, que es va difondre per un grup privat de missatgeria i que no tenia el permís de cap comandament.

A fons: La prostituta no es va arribar a contractar pels participants en el sorteig de principis de desembre.

  • El cartell que l'anunciava estava fet amb tres fotografies de dones despullades i anònimes extretes d'internet i amb la cara pixelada, per la qual cosa no es podien identificar.
  • El sorteig es va dirigir als 62 membres del xat i només dos hi van fer comentaris.
  • Els autors de la idea van admetre els fets davant dels seus comandaments i van manifestar el seu penediment, assegura el jutjat, que ha pres declaració a 66 persones.

Què diu? La interlocutòria recull que "el sorteig no responia a cap realitat, ja que en cap moment consta que s'arribés a sol·licitar favors de cap prostituta; de fet, el guanyador del sorteig va ser finalment premiat amb una panera nadalenca i no amb una prostituta".

En resum: Per tot això, la magistrada no veu que hi hagi cap delicte d'inducció a la prostitució, explotació sexual o tràfic de persones.

  • Tampoc no veu un delicte d'odi o discriminació cap a cap col·lectiu, ja que els comentaris, "clarament desafortunats", no incitaven a menysprear, vexar o mofar-se de les prostitutes ni les dones en general.
Categoria: Societat
Etiquetes: Igualtat Tribunals