Societat
La Verge del Rocío processiona pels carrers d'Almonte (Huelva)
Foto: La Verge del Rocío processiona pels carrers d'Almonte (Huelva) | Europa Press
Polèmica

La Germandat del Rocío de Barcelona també insta TV3 a disculpar-se pel gag de la Verge

Temps de lectura: 2 minuts
La Verge del Rocío processiona pels carrers d'Almonte (Huelva)
Foto: La Verge del Rocío processiona pels carrers d'Almonte (Huelva) | Europa Press

La Germandat de Nostra Senyora del Rocío de Barcelona també insta a la televisió pública catalana que es disculpi públicament pel gag sobre la Verge. 

Per què és important? Un gag del programa Està Passant de TV3, dirigit pel periodista Toni Soler, ha fet esclatar la polèmica. El programa va fer una paròdia de la Verge del Rocío el passat 4 d'abril, abans de la Setmana Santa. Diferents associacions i formacions polítiques han titllat el gag d'irrespectuós i demanen que TV3 es disculpi públicament. 

Què diuen? Els últims a demanar que la televisió pública es disculpi ha estat la Germandat del Rocío a Barcelona. En un comunicat difós a través d'Instagram, han manifestat la seva "repulsa i condemna" al programa per "fer mofa de la imatge de la Santíssima Verge del Rocío". 

  • El comunicat continua dient que el gag és "una ofensa al nostre sentiment religiós i en extensió a tot el món rociero, el qual la nostra Germandat representa amb orgull i amb màxim respecte a Catalunya". 
  • "Per tot això instem a la televisió pública catalana a demanar disculpes públiques i a prendre mesures per no tornar-se a repetir aquests actes que sobrepassen els límits de la llibertat d'expressió". 
 
 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Hermandad del Rocío de Barcelona (@hdadrociobarcelona)

En detall: En el missatge, l'associació recorda que té més de 50 anys d'història a la ciutat de Barcelona i deixar clar el seu rebuig i condemna al CAC i al programa Està Passant de TV3. 

D'on venim: Aquest dimarts, després de tornar de vacances de Setmana Santa, Toni Soler s'ha quedat a gust durant la darrera emissió de l'Està Passant, i ha fet una defensa de l'actuació i del seu equip pels incomptables atacs que estan rebent. 

  • Soler ha exigit disculpes del president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, entre d'altres: "Exigim disculpes al president d'Andalusia per acusar-nos de menysprear els andalusos. És mentida, és irresponsable i demagògic. I als polítics d'aquí i d'allà que han aprofitat tot això per arreplegar miserablement quatre vots; dos en el cas de Ciutadans".
Categoria: Societat