Societat
Estudiants a la porta de la Facultat de Comunicació de Blanquerna
Foto: Estudiants a la porta de la Facultat de Comunicació de Blanquerna | Ajuntament de Barcelona
Universitats

Tercera denúncia contra el professor de la Blanquerna: més alumnes valoren denunciar

Actualitzat: Dijous, 11 de maig de 2023. 20:56
Temps de lectura: 2 minuts
Estudiants a la porta de la Facultat de Comunicació de Blanquerna
Foto: Estudiants a la porta de la Facultat de Comunicació de Blanquerna | Ajuntament de Barcelona

El deganat de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, adscrita a la Universitat Ramon Llull, ha rebut una tercera denúncia contra el professor acusat d'assetjament sexual. Mentrestant, representants dels estudiants asseguren que més alumnes valoren seguir els mateixos passos.

Per què és important? El cas pren cada cop major dimensió a mesura que la direcció del centre rep noves proves i acusacions contra el docent. Un cas més de presumpte abús de poder en universitats catalanes.

Què en sabem? La Facultat ha rebut una nova denúncia i ha obert una nova investigació al respecte "en considerar que hi ha proves suficients". Així ha informat a la comunitat universitària aquest dijous 11 de maig, només un dia després d'apartar el docent per la segona denúncia.

  • En aquest sentit, la mediadora encarregada del compliment del protocol contra l'assetjament sexual a la Facultat i la comissió que ha d'instruir el cas ha incorporat la nova denúncia a la mateixa causa oberta el dia anterior.

Què diuen? "Blanquerna reitera la seva intenció de combatre l'assetjament a la Facultat i es compromet a articular les mesures necessàries per assegurar la privacitat de les dades i els detalls de les actuacions sobre les persones relacionades amb aquests afers. Igualment, intervindrà amb la màxima celeritat i garantint alhora el rigor i les garanties", conclou el comunicat del deganat.

Previsions: Els representants dels estudiants han teixit una xarxa per tal de seguir rebent proves i donar suport a les afectades pels comportaments inadequats que denuncien del docent. En aquest sentit, asseguren estar parlant amb "diverses persones interessades" que podrien posar noves denúncies formals properament.

Categoria: Societat