Societat
Cala Montjoi
Foto: Cala Montjoi | Flickr / Enric Rubio Ros
Turisme

La idíl·lica platja de la Costa Brava de fàcil accés i amb un fons marí de somni

Temps de lectura: 3 minuts
Cala Montjoi
Foto: Cala Montjoi | Flickr / Enric Rubio Ros

Una de les joies més espectaculars del turisme a Catalunya és la Costa Brava. És un dels llocs més visitats a l'estiu, però no ens deixa de sorprendre amb cada un dels seus racons. 

En detall: Escollir un únic lloc on passar un dia d'estiu és complicat, per això t'ensenyem alguns dels llocs més bonics de la Costa Brava. Un d'ells és Cala Montjoi situada a 12 quilòmetres del nucli urbà de Roses.

Com és i què fer a Cala Montjoi?

Cala Montjoi és la platja més gran dins de l'espai protegit del Cap de Creus i una de les més conegudes per la seva bellesa i també per la presència durant molts anys del famós restaurant, El Bulli.

  • El Parc Natural del Cap de Creus és un preciós paisatge a l'Alt Empordà que s'endinsa cap al mar i que presenta cales espectaculars.
  • Aquesta cala, situada a la badia del mateix nom, està delimitada per la punta de la Ferrera a llevant i la punta del Turmet a ponent, totes dues amb bonics fons submarins.
  • A l’atractiu de la platja s’hi suma el bosc de pins que l’envolta, excel·lent per fer-hi un pícnic a l’ombra.
  • La platja té una longitud de 298 metres i una amplada mitjana aproximada de 32 metres. Està formada per sorra de gra gruixut barrejada amb pedres. Disposa de servei de vigilància i lloguer de gandules i para-sols.

A més: A pocs metres de la punta del Turmet hi ha l’illot del Bergantí i la cova de les Bruixes, que són dos punts molt atractius per als bussejadors.

  • I és que en aquesta part es poden veure les curioses formacions rocalloses submarines, a més de la fauna i la flora característiques de la zona, on destaquen les enormes praderies de posidònies.
  • A la mateixa platja hi ha un centre de submarinisme.

Curiositats de Cala Montjoi, a la Costa Brava

Als més gurmets segur que els sona el nom d'aquesta cala, i és que fins fa pocs anys allà s'ubicava el restaurant català que més reconeixements ha rebut, El Bulli.

  • El xef Ferran Adrià va ubicar l'establiment en una de les platges més boniques de Catalunya, i pots imaginar-te que les vistes són increïbles.

Situació actual: Aquest any ha obert les portes el museu del restaurant i es troba ubicat en aquesta preciosa cala de la Costa Brava.

  • El centre disposa d'un espai de 3.500 metres quadrats on s'explica "per què El Bulli va ser El Bulli". Entre altres coses, recrea la cuina i la sala del que va ser el millor restaurant del món.

Com arribar a Cala Montjoi?

Cala Montjoi forma part del municipi de Roses, però no està a prop del nucli urbà. Tot i això, s'ha de passar pel centre de la localitat per arribar a la carretera de Montjoi.

  • Aparcar a prop de la cala no és fàcil i, per això, molts acaben deixant el cotxe a Roses i van caminant. De fet, si ho fas pel camí de Ronda, gaudiràs d'uns paisatges espectaculars i paradisíacs.

Plans similars: Et proposem altres escapades espectaculars que pots fer a Catalunya:

Categoria: Societat