Societat
Dani Alves a l'inici del seu judici
Foto: Dani Alves a l'inici del seu judici
Tribunals

Ja hi ha data per la sentència de Dani Alves: s'enfronta a 12 anys de presó

Temps de lectura: 2 minuts
Dani Alves a l'inici del seu judici
Foto: Dani Alves a l'inici del seu judici

L'Audiència de Barcelona cita a l'exjugador blaugrana Dani Alves per comunicar-li la sentència del judici per agressió sexual. 

Per què és important? El brasiler s'enfronta a una pena de 12 anys de presó per agressió sexual, una indemnització de 150.000 euros, deu anys de llibertat vigilada i deu anys de prohibició o aproximació a la víctima. 

Context: Alves està acusat de violar presumptament a una noia a la discoteca Sutton el 31 de desembre de 2022. 

  • El futbolista fa més d'un any que es troba en presó preventiva, al centre penitenciari de Brians 1. 
  • El passat 5 de febrer, va començar el judici contra l'exblaugrana que va durar tres dies. Van declarar-hi desenes de testimonis, la víctima i l'acusat. 

Situació actual: L'Audiència de Barcelona ha citat aquest dijous 22 de febrer a l'exjugador del Barça per comunicar-li la sentència del judici. 

En detall: Alves, que ha canviat la versió dels fets en cinc ocasions, ha defensat sempre la seva innocència. La defensa del brasiler va insistir durant tot el judici en el fet que quedés constància del delicat estat en el qual es trobava l'exjugador a causa de l'alcohol. 

  • L'acusat va declarar que la nit dels fets va beure quatre ampolles de vi, una de whisky i gintònics.
  • Les psicòlogues de la defensa, però, expliquen que Alves, malgrat tot el que va beure, era responsable dels seus actes: "Sabia distingir el que estava bé del que estava malament". 

Previsions? Després de la seva declaració, la fiscal manté la pena que inicialment sol·licitava: nou anys de presó i una indemnització de 150.000 euros. L'acusació particular, però, ha reclamat la màxima condemna per a aquest tipus de delicte, 12 anys.  

  • La defensa, en canvi, lluita per aconseguir un any de presó i una indemnització de 50.000 euros per l'aplicació de l'eximent d'haver actuat sota els efectes de l'alcohol, entre altres atenuants.