Barcelona i Àrea
Jardins del Palau de les Heures
Foto: Jardins del Palau de les Heures | Diputació de Barcelona
Oci

El parc desconegut de Barcelona amb un palau i jardins de conte

Temps de lectura: 3 minuts
Jardins del Palau de les Heures
Foto: Jardins del Palau de les Heures | Diputació de Barcelona

Barcelona està plena de parcs i jardins on poder desconnectar del ritme frenètic de la ciutat. Amb l'arribada del bon temps, ve de gust gaudir d'aquests espais de la ciutat i poder deixar enrere el soroll i les presses del centre de Barcelona. 

En detall: Un dels llocs on poder desconnectar són als jardins del Palau de les Heures. D'estil renaixentista, amb un antic palau i ple d’escultures, brolladors i estanys és un dels indrets més especials de la ciutat.

Els millors racons dels jardins

Els jardins del Palau de les Heures es troben molt a prop del Laberint d'Horta i, tot i que no són tan coneguts com aquests, sí que tenen una bellesa igualment destacable.

  • Els jardins estan presidits per unes palmeres de gran alçada i altres arbres, com ara magnòlies, tarongers, o alzines. La visió de tota la seva esplendor a primavera és un espectacle per als sentits.
  • També hi trobem un jardí d'estil francès i italià renaixentista. S'estructura en tres terrasses: la més alta és ocupada pel palau i uns primers jardins. La segona i la tercera —que és la més gran— són les que tenen més valor paisatgístic gràcies a la frondositat dels arbres.

El palau amagat dels jardins

Amagat al jardí i perdut entre les palmeres es troba el palau amb dues escalinates que descendeixen fins al jardí.

  • Construït a l’estil d’un châteaux francès, té quatre torres cilíndriques rematades en quatre pics cònics. La façana està presidida per un grup escultòric que és una al·legoria de les heures de Josep Campeny.
  • Residència dels Gallart fins a la Guerra Civil, el palau va acollir durant un temps el president de la Generalitat Lluís Companys i més tard va passar a ser propietat de la Diputació de Barcelona i d’ús públic fins que va esdevenir la Fundació Universitària Bosch Gimpera.

On es troba?

Els jardins es troben molt a prop del conegut Laberint d'Horta, al Passeig Vall d'Hebron, 171 del districte d'Horta-Guinardó.

Horaris dels jardins del Palau de les Heures

Els jardins del Palau de les Heures obren cada dia de l'1 de novembre al 31 de març de 10:00 a 18:00 i de l'1 d'abril al 31 d'octubre de 10:00 a 20:00. L'entrada és totalment gratuïta.

Per acabar, et proposem altres plans gratuïts per fer a Barcelona: