Eleccions municipals 2023
Acte de presentació de la llista de BComú al Museu del Disseny
Foto: Acte de presentació de la llista de BComú al Museu del Disseny | Europa Press
Eleccions de Barcelona

Bob Pop, Vicky Peña... els noms que tanquen la llista de Colau per les eleccions

Actualitzat: Diumenge, 16 d'abril de 2023. 15:52
Temps de lectura: 2 minuts
Acte de presentació de la llista de BComú al Museu del Disseny
Foto: Acte de presentació de la llista de BComú al Museu del Disseny | Europa Press

L'alcaldessa i candidata a la reelecció per Barcelona en Comú, Ada Colau, ha presentat aquest diumenge 16 d'abril els noms que tancaran la seva llista a les eleccions municipals del 2023.

Per què és important? Els partits centren els seus esforços a escalfar motors de cara a la campanya electoral dels comicis del 28 de maig; aquests són els tots els candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona.

Qui són? El Museu del Disseny de Barcelona ha acollit la presentació dels últims noms de la llista de BComú. Són els següents:

  • El multifacètic escriptor i crític de televisió Roberto Enríquez, conegut com a Bob Pop.
  • L'activista social Fàtima Ahmed, Creu de Sant Jordi 2022.
  • L'actriu Vicky Peña.
  • El geògraf, urbanista i tinent d'alcalde en l'època de Pasqual Maragall, Jordi Borja.
  • El 'tiktoker' Jorge Juan Garay (@jeyjeygardi) tanca la llista, en el número 34.

Què diu? La voluntat amb aquesta llista és que "el projecte que fa vuit anys que governa la ciutat contra tot pronòstic pugui revalidar l'Alcaldia i treure millors resultats que en les darreres eleccions, perquè Barcelona s'ho mereix", ha valorat Colau.

  • L'actual alcaldessa també s'ha referit al desbloqueig de la nova Llei de l'Habitatge: ha dit que Barcelona serà "la primera ciutat a aplicar ràpidament i amb la màxima ambició" la norma per ampliar l'oferta d'habitatge públic a la capital catalana". I ha defensat que "Barcelona s'ha situat com a ciutat de referència" en aquesta matèria durant els seus vuit anys de mandat.

Tanmateix: Aquest és un gest més aviat simbòlic, ja que cap d'ells acabarà formant part del grup municipal de BComú al plenari del proper mandat, en ser els noms que tanquen una llista de 34.

  • Les enquestes calculen que la formació lila aconseguirà nou regidors. De fet, el plenari compta amb 41, a repartir entre tots els partits que treguin representació de les eleccions.

Visió global: La candidatura que ha configurat l'actual alcaldessa és continuista i manté set dels deu regidors actuals en els primers llocs.

  • Els regidors Jordi Martí (2) i Janet Sanz  (3) l'acompanyen al capdavant de la llista, tot i que el degoteig de baixes que ha patit la formació ha obligat Colau a incorporar algunes novetats.
  • Guille López és número 4, Gemma Tarafa (5), Jéssica González (6), Lucia Martín (7), Marc Serra (8), Carolina Recio (9) i Pau González (10) completen les primeres deu posicions.