En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

150 ferits en un xoc entre dos trens de Rodalies

Portal de l'Àngel de Barcelona

150 ferits en un xoc entre dos trens de Rodalies

Xoc entre dos trens a l'estació de Montcada i Reixac-Manresa. Hi ha 150 ferits per l'encalç, el xoc per darrere, entre dos trens a l'estació de Vallès Occidental en sentit Barcelona.

22:02

Crisi institucional al Perú. Després de la destitució del president del Perú, la fins ara vicepresident, Dilma Boularte, assumeix les regnes. Es converteix així en la primera presidenta en la història del país.

20:51

🔴 La Fiscalia ha detingut aquest dimecres al destituït president del Perú, Pedro Castillo, en la seu de la Prefectura de Lima, on s'ha dirigit al costat de la seva família i l'exprimer ministre Anníbal Torres.

20:00

🔴 El Congrés del Perú ha aprovat aquest dimecres en sessió extraordinària una moció de censura contra el president Pedro Castillo per incapacitat moral, poc després que aquest anunciés la dissolució de la cambra i la convocatòria de noves eleccions.

19:30

Perú. A conseqüència de l'anunci del president del Perú, alguns dels membres del seu gabinet han presentat ja la seva renúncia, són els casos dels ministres de Treball, Alejandro Salas; d'Educació, Rosendo Serna; i d'Afers exteriors, César Landa, qui ha acusat a Castillo d'haver "violat" la Constitució tancant el Congrés.

19:07

Perú. A conseqüència de l'anunci del president del Perú, alguns dels membres del seu gabinet han presentat ja la seva renúncia, són els casos dels ministres de Treball, Alejandro Salas; d'Educació, Rosendo Serna; i d'Afers exteriors, César Landa, qui ha acusat a Castillo d'haver "violat" la Constitució tancant el Congrés.

19:00

El pressupost de Cultura arribaria el 2023 als 476 MEUR, és a dir, que el departament tindria 100 MEUR més. Això suposaria que el pressupost de la conselleria representaria l'1,5% del total dels comptes de la Generalitat, camí del 2% en què s'ha compromès l'executiu a arribar a final de legislatura. En acabar la trobada, Actua Cultura ha celebrat que "per primera vegada" el Govern es reunís amb el sector durant la negociació dels comptes.

18:36

🔴 El president del Perú, Pedro Castillo, ha anunciat la dissolució del Congrés i la convocatòria de noves eleccions parlamentàries hores abans d'enfrontar la seva tercera moció de censura. També ha precisat que hi haurà un toc de queda al país des de les 22:00 (hora local) fins a les 4:00 del matí, segons ha informat el diari 'La República'.

17:44

Borràs, sobre l'accident de trens: "Resoldre el desastre de Rodalies és una necessitat imperiosa: mereixem trens segurs". La presidenta de Junts demana "eficiència i seguretat" perquè la gratuïtat no emmascari una "pèssima gestió". La presidenta del Parlament suspesa de funcions també ha desitjat una "ràpida recuperació" als ferits de l'accident de trens. De moment, hi ha 150 ferits lleus i 5 més de poca gravetat.

17:09

Accident de Rodalies: La Generalitat ha demanat aquest dimecres celebrar una reunió bilateral amb l'Estat "amb celeritat" per tractar la voluntat del Govern de gestionar un sistema ferroviari integral de Catalunya. Així ho han explicat fonts de Territori després de la col·lisió entre dos trens de l'R4 d'aquest matí a Montcada i Reixac. L'Executiu recorda que l'R4 ha registrat sis accidents greus en els darrers deu anys. 

16:36

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, ha demanat aquest dimecres “més rapidesa” en les inversions de Rodalies, després de l’accident de Rodalies  a Montcada i Reixac. Sanz ha reclamat al govern espanyol que la ciutadania no pot esperar fins el 2030 per tenir un millor servei, sinó que “després d’anys de falta d’inversió” ara cal millorar el dia a dia dels treballadors.

15:33

El president Pere Aragonès denuncia "moltes mancances" a l'R4 després de l'accident de Rodalies. Aragonès ha traslladat un missatge de suport als ferits i ha lamentat que l’R4 és una infraestructura on “plou sobre mullat”. “Pateix retards en els horaris, una manca d’inversió i ara també aquest accident”, ha apuntat.

15:02

El president del PSC, Salvador Illa, sobre l'accident de trens: "Un responsable polític en una situació així s'ha de posar al costat i no burxar". Illa destaca la visita de la ministra Sánchez a Montcada i Reixac i diu que "s'està esbrinant què ha passat". Així mateix, Illa ha assegurat que no té "cap inconvenient" amb el traspàs de Rodalies a la Generalitat, però que primer "s'ha de saber què ha passat" en l'accident.

14:59

Accident de Rodalies a Reus. El trànsit ferroviari entre Vila-seca i Reus ha quedat restablert per una de les vies poc abans de tres quarts de tres de la tarda després del xoc entre un tren i un cotxe que ha caigut a les vies. L'accident ha causat ferides de poca gravetat en el conductor del turisme, que n'ha pogut sortir abans de l'impacte.

13:47

Accident de Rodalies: El conseller de Territori, Juli Fernández ha anunciat que la Generalitat obrirà un expedient informatiu per esbrinar les causes de l'accident que aquest matí ha causat més de 150 ferits lleus.

El SEM atén un ferit per l'encalç de dos trens a l'estació de  Montcada i Reixac Manresa | Maria Belmez

Una ambulància trasllada un ferit per l'accident de Rodalies a Montcada

13:35

Accident Rodalies. Restablerta la circulació de trens després que tècnics de Renfe hagin retirat els dos trens de Rodalies que han xocat a Montcada i Reixac. 

12:23

Accident Rodalies. Tècnics de Renfe estan retirant els trens de l'R4 que han xocat aquest dimecres al matí a Montcada i Reixac.

12:09

Accident Rodalies. L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, demana a Renfe "començar a parlar del nou projecte" per remodelar l'estació del municipi, on aquest dimecres una col·lisió entre dos trens ha deixat 155 persones ferides. 

11:41

Accident Rodalies. La ministra de Transports, Raquel Sánchez, s'ha desplaçat fins a Montcada i Reixac on ha declarat que "a vegades no es poden evitar accidents com aquest". 

11:09

Accident Rodalies. La ministra de Transports, Raquel Sánchez, es desplaça fins a Montcada i Reixac pel xoc de dos trens de Rodalies i desitja una "ràpida recuperació" als ferits. 

10:45

Accident Rodalies. Fins a 14 trasllats a centres sanitaris pel xoc de dos trens de Rodalies. Cap dels ferits està greu. 

09:52

Accident Rodalies. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, desitja "una ràpida recuperació" als ferits pel xoc entre dos trens de Rodalies. Aragonès reclama explicacions a Renfe, Adif i govern espanyol pels fets: "Millorar els serveis a Catalunya és urgent i inajornable"

09:45

Accident Rodalies. Restablerta la circulació a l'R4, R7 i R12 després del xoc entre dos trens a Montcada i Reixac. Fins a Barcelona només hi ha operativa una via pels dos sentits

09:30

Accident Rodalies. A causa del xoc entre dos trens a Montcada i Reixac, s'ha habilitat un servei alternatiu amb autobús per arribar fins a l'estació de la Sagrera, a Barcelona.

09:21

Protecció Civil, sobre l'accident de Rodalies: "Tots els ferits són lleus. Hi ha un centenar de persones assistides, que a aquesta hora encara estan sent ateses", assegura la subdirectora de Protecció Civil, Inma Solé, al canal 324.

  • No coneixem la causa de l'accident. Ens centrem en l'atenció a les persones afectades".
09:14

Accident a Rodalies. Tallades les línies R4, R7 i R12 a causa del xoc entre dos trens a Montcada i Reixac.

08:57

Accident a Rodalies. Fins a 70 ferits en un xoc entre dos trens de Rodalies a Montcada. Els trens no circulen en cap sentit a les línies R4, R7 i R12.

07:27

Trànsit. Afectacions per la densa boia a diferents trams de la xarxa viària. Trànsit recomana màxima prudència. 

07:05

Mundial Qatar. Milers de persones celebren sense accidents la victòria de Marroc davant d'Espanya al Mundial. La festa, que s'ha allargat fins entrada la matinada, s'ha produït a diferents ciutats de Catalunya com Barcelona, Figueres o Manlleu.

06:43

Temps. Boires denses a primera hora del matí. A mesura que avanci el dia s'aniran desfent. Temperatures fredes durant tota la jornada.