En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

El Barça celebra la Champions a Sant Jaume

El Barça celebra la Champions a Sant Jaume

Temps de lectura: 1 minut

El Barça celebra la segona UEFA Women's Champions League a Barcelona aquest diumenge 4 de juny. A partir de les 18, les campiones d'Europa arriben a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per seguir amb la festa i ser rebudes tant per autoritats de la Generalitat de Catalunya com de l'Ajuntament de Barcelona.

  • L'últim cop que la plaça de Sant Jaume va ser escenari d'una celebració blaugrana va ser l'any 2003, amb la consecució de l'Eurolliga de bàsquet.

20:28

El conseller de Territori del Govern Juli Fernández ha tornat a demanar el traspàs de Rodalies durant la seva intervenció en l’acte inaugural del Global Public Transport Summit a l’Hospitalet de Llobregat. Fernández ha apuntat que l’executiu vol tenir “totes les eines per millorar la vida de la gent del país” i ha subratllat que això passa per “poder gestionar i executar les inversions, així com tirar endavant les infraestructures estratègiques que es consideri”.

  • En el mateix acte ha participat la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del govern espanyol, Raquel Sánchez, que li ha respost que allò que cal és parlar de “millorar el servei” i que no es tracta d’una qüestió de “cedir o no competències”.
19:19

Les jugadores del Barça surten ara al balcó de l'Ajuntament de Barcelona per cantar amb l'afició "Un dia de partit". Abans, l'alcaldessa en funcions Ada Colau les ha felicitat i ha animat als futurs governs municipals a organitzar un Mundial de futbol femení.

18:48

Aitana Bonmatí, protagonista per la seva afonia. Amb prou forces ha pogut dirigir-se a l'afició després de la festa d'aquests dos dies.

18:30

Parla Alexia: "La remuntada ha estat per vosaltres, igual que la temporada. Visca el Barça i visca Catalunya!", ha cridat la capitana Alexia Putellas, que ha agraït l'assistència massiva d'aficionats a la final de la Champions.

18:25

Surten les jugadores del Barça al balcó del Palau de la Generalitat. Sona l'himne del Barça i el president de la Generalitat anima els assistents amb la mítica frase "Ja la tenim aquí".

18:16

Així han escoltat les jugadores del Barça el discurs del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que les ha animat a seguir fent història i sent un referent per a les nenes del país.

18:05

La plaça de Sant Jaume, plena de gom a gom per rebre el Barça. Ja hi són les jugadores, l'staff i el president, Joan Laporta.

17:31

La plaça de Sant Jaume espera les campiones d'Europa. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, primer i l'alcaldessa de Barcelona en funcions, Ada Colau, després reben a partir de les 18 al Barça. Uns 3.000 aficionats accediran a la plaça barcelonina per veure el moment més esperat, quan les futbolistes surtin pel balcó del Palau i ensenyin la segona Women's Champions League del club.

16:57

Petita fuita de clor a les instal·lacions esportives municipals de Sant Andreu de la Barca. L'avís de la incidència s'ha rebut a les 09.48 hores, ha mobilitzat 9 dotacions terrestres dels Bombers i ha obligat a evacuar els 30 treballadors de l'equipament, sense més conseqüències. Els dos empleats que hi havia presents en el moment del vessament d'uns 4 o 5 litres de clor estan bé, segons els Bombers. Tampoc hi ha cap risc d'emanacions.

16:22

L'Índia apunta a un error en la senyalització com a causa del xoc ferroviari d'Odisha. "La causa i les persones responsables d'aquest horrorós incident s'han identificat", ha assegurat Vaishnaw, ministre de Ferrocarrils del país, tot apuntant que es van fer canvis en elements electrònics de la senyalització.

  • El primer ministre indi, Narendra Modi, ha visitat la zona de l'accident i ha dit que els seus responsables seran "castigats durament". Segons l'últim balanç oficial, les víctimes mortals s'han rebaixat de 288 a 275 perquè alguns cossos s'havien comptabilitzat dues vegades. Hi ha milers de ferits.
15:46

Laura Borràs critica el recurs dels comuns per "errors" al recompte. "Els comuns presenten un recurs contra el recompte final de vots 'perquè hi veuen errors'. Guanyar les eleccions amb una difamació contra Xavier Trias va ser més que un error. Acceptar els vots de l'extrema dreta de Valls va ser més que un error", ha piulat Borràs. Segons ella, els comuns "ni saben guanyar, ni saben perdre".

15:15

Els comuns presenten un recurs a la Junta Electoral de Zona per reclamar 150 vots d'una mesa a Ciutat Vella. En un comunicat, Barcelona En Comú demana que es consideri vàlida l'acta de la mesa 1-045-U, de Ciutat Vella, que inclou 5 vots de Ciutadans, 150 de Barcelona en Comú i 4 del PACMA, ja que és "el coherent amb el número de vots emesos i existeixen dues còpies d'actes que ho validen". En canvi, es va acceptar una altra acta que, segons expliquen fonts dels comuns, se saltava una línia i atribuïa els 150 vots de BComú a la formació d'Anna Grau.

  • El procés no és una impugnació i no afecta la data d'investidura, però els comuns demanen "aclarir errors".
14:33

Quatre detinguts a Barcelona per fabricar més de 66.000 llaminadures i xocolatines amb cànnabis. Els arrestats –tres homes i una dona d'entre 32 i 42 anys- tenien una plantació de marihuana al soterrani d'un local que feien servir com a magatzem al districte d'Horta-Guinardó. En aquest recinte guardaven un centenar de caixes plenes de productes alimentaris que contenien THC (un cannabinoide psicoactiu) i més de 2.000 esqueixos de marihuana.

14:00

El preu mitjana de la llum per als clients de tarifa regulada vinculats al mercat a l'engròs baixarà aquest diumenge un 15,28% respecte a aquest dissabte, fins als 67,23 euros per megawatt hora (MWh).

13:30

Les pluges i tempestes mantindran actius aquest diumenge els avisos grocs a Catalunya i vuit comunitats autònomes més, en una jornada marcada per xàfecs i tempestes localment fortes a l'interior de la meitat nord, les muntanyes del sud-est peninsular i les Balears.

13:00

Successos. El Jutjat d'Instrucció de Barcelona ha decretat la llibertat amb càrrecs per a tres homes i una dona d'entre 32 i 42 anys acusats de fabricar i tenir 66.000 xocolatines i llaminadures amb cànnabis en un local del districte d'Horta-Guinardó de Barcelona.

12:30

Política. La Sala Penal del Tribunal Suprem (TS) celebrarà aquest dijous la vista pels recursos presentats per l'expresident català Carles Puigdemont i els altres processats per l'1-O contra la revisió efectuada pel magistrat Pablo Llarena sobre el seu processament pel 'procés' després de l'entrada en vigor de la reforma penal.

12:00

Successos. Un operatiu de la Guàrdia Civil, la Gendarmeria francesa i l'Europol ha acabat amb la detenció de set persones acusades d'estafar més de 100.000 euros amb targetes falses.

11:33

Internacional. La Unió Europea ha condemnat amb fermesa les accions violentes al nord de Kosovo i ha insistit que cal repetir les eleccions municipals en els quatre municipis amb disturbis "el més aviat possible" i "de forma inclusiva". 

11:00

Successos. Un home ferit crític i un altre de greu en la sortida de via d'un cotxe aquesta matinada a la C-66 a Flaçà (Gironès).

  • L'avís de l'accident s'ha rebut a les 05.40 hores d'aquest diumenge al quilòmetre 21,2 de la C-66, entre la Pera i Flaçà
10:30

Societat. Els habitatges d'ús turístic (HUT) registrats a les comarques gironines representen un 43,9% dels que hi ha donats d'alta a tota Catalunya. En concret, són 42.897 dels 97.696 totals. 

09:45

Política. L'exvicepresidenta del Parlament Europeu Eva Kaili, apartada del càrrec per presumptament haver acceptat suborns de Qatar, creu que l'estat espanyol va espiar membres del comitè de l'Eurocambra que investigava l'ús del programari Pegasus per a accedir a les comunicacions de polítics.

09:15

Política. El delegat del Govern davant la UE, Ignasi Centelles, denuncia les "traves" del govern espanyol al comitè del Parlament Europeu que investiga l'ús de programaris com Pegasus i demana a l'executiu espanyol "prendre's seriosament" les conclusions i recomanacions que surtin de l'avaluació dels eurodiputats. 

08:46

Societat. El president de la Comissió de Salut i Medi Ambient de Vall d'Hebron, Jordi Bañeras, va liderar un estudi fa uns anys que va demostrar que els dies de més contaminació es produeixen més atacs de cor greus.

08:04

Política. L'advocat Gonzalo Boye, que ha representat diferents figures de l'independentisme català els darrers anys, ha presentat un incident de nul·litat contra la decisió de l'Audiència Provincial de Madrid de no investigar si ha estat espiat amb el programari Pegasus.