Fanzone
Ferran Torres celebra un dels seus dos gols contra Txipre amb la Selecció espanyola
Foto: Ferran Torres celebra un dels seus dos gols contra Txipre amb la Selecció espanyola | EFE
Futbol

La resurrecció del 'tauró': les xifres de Ferran Torres amb el Barça i la Selecció

Temps de lectura: 3 minuts
Ferran Torres celebra un dels seus dos gols contra Txipre amb la Selecció espanyola
Foto: Ferran Torres celebra un dels seus dos gols contra Txipre amb la Selecció espanyola | EFE

Ferran Torres ho està petant, com qui diria. El valencià està signant un inici de temporada espectacular tant amb el Barça com amb la Selecció espanyola. Tant és així que ja ningú no li discuteix el malnom amb què s'hi refereixen els companys i amb el qual ell mateix s'identifica a les xarxes socials: el 'tauró'.

Per què és important? El '7' culer li ha guanyat la partida a Ansu Fati. Ambdós han estat a l'aparador durant tot el mercat de fitxatges de l'estiu, però el seu canvi de mentalitat i el seu rendiment als entrenaments i als partits amistosos de pretemporada feien presagiar que l'aposta havia de passar per l'ex del València. I de moment, ningú no troba a faltar el canterà, cedit al Brighton anglès.

Amb el Barça: Ferran Torres no ha jugat de titular ni un sol cop i, sempre que ha entrat, ho ha fet a la recta final dels partits.

  • De fet, l'estel·lar irrupció del joveníssim Lamine Yamal ha fet seure a la banqueta fins i tot a Raphinha, que partia amb l'estatus de fix a l'11 inicial.
  • Tanmateix, res d'això ha estat un impediment per al valencià, que ha marcat a dos dels tres partits que ha jugat a LaLiga EA Sports amb el Barça: al 2-0 contra el Cadis i a la remuntada contra el Vila-real per 3-4.
  • Només no ha jugat a la primera jornada, contra el Getafe, i potser Xavi Hernández se'n penedeixi, ja que ha estat l'única punxada de l'equip fins ara (0-0).

Amb la Selecció: Tampoc no ha estat problema que Luis de la Fuente (que va haver de demanar disculpes i explicar el seu suport a Luis Rubiales) no el convoqués inicialment per als partits de classificació per a la propera Eurocopa.

  • El seleccionador va cridar-lo després, obligat per les lesions que Dani Olmo i Marco Asensio es van fer al primer partit contra Geòrgia. I el 'tauró' Torres ha tornat a veure porteria contra Txipre, marcant un doblet, més gols que cap altre futbolista de 'La Roja' al 6-0 tot i entrar des de la banqueta.

En xifres: Aquestes són les espectaculars xifres de Ferran Torres a l'inici de la temporada 2023/2024, entre els tres partits amb el Barça i l'únic partit amb la Selecció espanyola.

  • Torres ha fet quatre gols en els 85 minuts que ha disputat. És a dir, el valencià signa l'escandalosa mitjana d'un gol cada 21,25 minuts.
  • A més a més, ja porta 17 gols vestint la samarreta de 'La Roja', situant-se entre els 15 millors golejadors de la història de la selecció nacional.

Què esperar? Aquestes xifres augmenten la competència a la línia d'atac de què disposa Xavi Hernández i li posen les coses difícils a João Félix. El portuguès, que ha arribat cedit des de l'Atlètic de Madrid i té la polivalència i el seu gran joc entre línies com a principals valedors, haurà de posar-se les piles si vol tenir més minuts que Ferran.

  • Cal veure fins quan dura la boníssima ratxa de Ferran Torres. També si Xavi Hernández el premia amb la titularitat al pròxim partit, contra el Betis el dissabte 16 de setembre a les 21, o si bé segueix prioritzant la progressió de Lamine Yamal.
  • Sigui com sigui, la recent lesió de Gündoğan amb Alemanya (que en cas de confirmar-se la baixa, se sumaria a la de Pedri) podria obligar l'entrenador egarenc a prescindir dels quatre migcampistes i alinear d'inici els dos extrems.
Categoria: Fanzone