La Jungla
Joel Díaz, la passada nit a 'Zona Franca'
Foto: Joel Díaz, la passada nit a 'Zona Franca' | TV3
Televisió

Joel Díaz, després de l'acomiadament de Manel Vidal a 'Zona Franca' de TV3: "Pallassos"

Barcelona.
Temps de lectura: 3 minuts
Joel Díaz, la passada nit a 'Zona Franca'
Foto: Joel Díaz, la passada nit a 'Zona Franca' | TV3

Des d'aquest dijous, Joel Díaz ja no pot comptar amb Manel Vidal a Zona Franca de TV3. La televisió pública, d'acord amb la productora Atomic Beat Media, ha acordat apartar-lo per un acudit sobre el PSC i una esvàstica. Una decisió que no ha agradat gens al presentador.

Què sabem? Pocs minuts abans que comencés el programa de la passada nit amb el doctor Eduard Estivill, Joel Díaz trencava el silenci i es pronunciava sobre l'acomiadament del seu amic. Contundent, l'enfant terrible de Santa Coloma de Gramenet escrivia al seu compte de Twitter contra aquella que han celebrat la decisió de fer-lo fora: "Què valents sou tots amb la feina dels altres. Pallassos".

En detall: Les paraules de Joel Díaz a les xarxes socials han generat centenars de reaccions, missatges a favor i en contra de la decisió però que sens dubte esperaven un posicionament del presentador. Ho demostra el fet que el tuit s'ha reproduït més de 200.000 vegades en les últimes hores. Entre els que han respost, el periodista d'Esports de TV3 Joan Ramon Vallvé, que ha provocat una picabaralla amb el sotaner:

A més, Joel Díaz no ha parlat explícitament del tema al programa de dijous, tot i que no ha dubtat a llançar algun dard a TV3 i la productora. "Ara no n'hi ha de censura ja, està solucionat això", ironitzava a meitat de l'entrevista amb el doctor Estivill.

D'on venim? Durant la seva última intervenció a Zona Franca, Manel Vidal va fer una broma sobre les negociacions dels pressupostos entre ERC i el PSC. Durant aquest acudit usava un eix de posicionament polític esquerra-dreta i autoritari-liberal per ubicar els socialistes. Però el gràfic era una esvàstica i situava els de Salvador Illa amb el nazisme.

  • Segons TV3, aquest gag creua línies vermelles i per això prescindeix de l'humorista. També ha decidit eliminar-lo del web de la CCMA.

Un altre apunt: L'acomiadament fulminant de Vidal succeeix només dos dies després que transcendís la decisió de Heineken de retirar el patrocini que feia a Zona Franca a través de la cervesa El Águila. En aquest cas, derivat d'una campanya a les xarxes socials pel lema "puta nit i bona Espanya" amb el qual Joel Díaz comença cada programa.

Per acabar: La demostració de l'interès que ha suscitat l'assumpte Manel Vidal entre l'audiència és que el programa d'aquest dijous ha estat el més vist de la setmana i un dels més seguits des que va començar l'any, amb 139.000 espectadors de mitjana un 10,7% de quota de pantalla.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: TV3 Televisió