La Jungla
Jair Domínguez i Judit Martín, a 'Està passant'
Foto: Jair Domínguez i Judit Martín, a 'Està passant' | TV3
Televisió

Jair Domínguez denuncia amenaces de mort i n'acusa Ana Rosa: "Populisme baratíssim"

Barcelona.
Temps de lectura: 3 minuts
Jair Domínguez i Judit Martín, a 'Està passant'
Foto: Jair Domínguez i Judit Martín, a 'Està passant' | TV3

La polèmica amb la Verge del Rocío no cessa i, una setmana després de la paròdia de la Judit Martín a l'Està passant de TV3, Jair Domínguez denuncia que li han fet arribar amenaces de mort.

Què sabem? Segons ha explicat Jair Domínguez aquest dimecres en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, els últims dies ha rebut incomptables amenaces a les xarxes socials. Uns missatges que ja ha avançat que no pensa dur a la policia, i dels quals responsabilitza altaveus mediàtics com el d'Ana Rosa Quintana.

Què diu Jair Domínguez?

  • "Us podria ensenyar com tinc la bústia de missatges d'Instagram i Twitter, plena d'amenaces de mort directes".
  • "No ho denunciaré perquè em fa mandra. Si ets andalús, mires la tele i veus Ana Rosa dient el que diu, crec que t'indignes i trobo lògic que la gent s'emprenyi".
  • "No tenen ganes d'aprofundir i veure de què va el gag. Vivim una època en que tot això no cal i van directament a amenaçar".
  • "Una amenaça de mort on-line pot ser delicte, però no té la validesa d'un tio que fa el mateix al carrer. Afortunadament no ens passa. És molt senzill insultar per Twitter i li dono la importància que té, que és zero".

D'on venim? Aquest dilluns, Ana Rosa Quintana atiava al seu programa de Telecinco la teoria de l'andalusofòbia pel gag de la Verge del Rocío a TV3. "Això no té ni puta gràcia. És xenòfob amb Andalusia, és discriminatori i atempta contra les més profundes creences de les persones perquè segurament que això no ho fan amb Al·là. No tenen ous a fer-ho amb Al·là", va dir.

En detall: Sobre les paraules de la presentadora madrilenya, Jair Domínguez ha dit que es tracta d'un "populisme baratíssim", i ha remarcat la necessitat d'Ana Rosa d'atacar l'islam per defensar el catolicisme. "És una fal·làcia ben grossa", ha expressat.

A més, ha agafat el guant de Toni Soler i ha insistit que la polèmica "entra dins d'allò normal en període electoral". Segons Jair Domínguez, "els nervis estan a flor de pell i els que es queixen sempre són els mateixos". De fet, assegura que ha fet gags que algú podria considerar encara més ofensius, sense la reacció d'aquest últim.

  • "Soc una mica escèptic i ximplet, i sempre penso que la societat ha evolucionat i podrem fer acudits sobre temes religiosos, que la gent riurà i ningú s'ofendrà".
  • "He fet gags que són el doble d'ofensius i ningú n'ha dit res. És simplement qui l'agafa i amb quina excusa ho fa. Ara parlen d'andalusofòbia, que no sabia ni que existís, i per això s'ha fet la bola tan grossa".
  • "En una setmana la gent està indignada amb una altra cosa, i això s'haurà acabat".

Per acabar: Està passant ha tornat aquest dimarts a la televisió, amb la resposta de Toni Soler a la polèmica. El presentador ha defensat la feina de l'equip del programa, i ha definit Judit Martín com "una de les millors còmiques del país". També ha carregat contra Juanma Moreno, Javier Lambán, la plataforma Abogados Cristianos, Carlos Herrera i la mateixa Ana Rosa Quintana. Un discurs reivindicatiu i humorístic que podeu recuperar aquí.