La Jungla
Risto Mejide, aquest dijous a 'Planta baixa'
Foto: Risto Mejide, aquest dijous a 'Planta baixa' | TV3
Televisió

Risto, sobre el seu llibre i Escanes a 'Planta baixa': "Sembla que és l'únic que interessa"

Barcelona.
Actualitzat: Divendres, 21 d'abril de 2023. 11:59
Temps de lectura: 3 minuts
Risto Mejide, aquest dijous a 'Planta baixa'
Foto: Risto Mejide, aquest dijous a 'Planta baixa' | TV3

Risto Mejide assegura que el seu nou llibre, Dieciséis notas, és molt més que un símil amb Johann Sebastian Bach i la diferència d'edat amb la seva segona dona. En la promoció de la novel·la a Planta baixa de TV3, l'autor ha lamentat que aquest sigui l'únic punt que hagi generat interès en moltes de les entrevistes que ha ofert.

Què sabem? Malgrat que fins i tot el títol de la seva última novel·la fa referència als setze anys que Bach es portava amb la seva esposa, Risto s'ha mostrat esquiu davant de les preguntes d'Agnès Marquès sobre la diferència d'edat en parelles com la seva. El presentador diu que el llibre no parla d'ell mateix, i que l'única coincidència amb el protagonista és que "va patir el mateix" que ha viscut ell durant la relació amb Laura Escanes, vint anys més jove.

Què diu Risto Mejide?

  • "Si hagués volgut parlar de la meva relació, hauria fet un llibre d'un publicista que surt a la tele i s'enamora d'una noia que no en surt".
  • "Jo no volia explicar la meva història. Em vaig trobar que, aquest home, fa 338 anys va patir el mateix, com les parelles amb diferència d'edat avui".
  • "En moltes entrevistes, gairebé és l'únic punt que interessa. Però és que jo he escrit un llibre sobre Bach, no sobre mi".

A més, Risto Mejide s'ha referit també a la polèmica dels "autors mediàtics" com ell. És a dir, escriptors que s'han fet un lloc entre els lectors per la seva fama, i no pas per la seva carretera literària. "Surto a la tele per poder escriure. No són només els calés. Si ets més conegut, les editorials et publiquen", ha reflexionat. Sobre el malestar que pot generar entre altres novel·listes, diu:

  • "Això està superat, que cadascú faci el que vulgui".
  • "Si tapes el nom i llegeixes la novel·la, digue'm què penses. Si no, és que tens un prejudici amb mi".
  • "És un llibre que crec que està molt ben escrit, no perquè l'hagi fet jo sinó perquè m'ho han dit".

Reacció: Un bon exemple de les crítiques, dins del gremi d'escriptors, és la resposta de Sílvia Soler mentre el publicista encara era a Planta baixa. "Que la setmana de Sant Jordi triïn Risto Mejide per promocionar el seu llibre...", lamenta l'autora de Badalona, guanyadora del premi Ramon Llull el 2013. 

Per acabar: Risto Mejide serà aquest diumenge, Diada de Sant Jordi, signant exemplars del seu llibre a la plaça de Catalunya i el passeig de Gràcia de Barcelona.

 

Categoria: La Jungla