La Jungla
Ramón García, acompanyat de Michelle Calvó i Cristinini
Foto: Ramón García, acompanyat de Michelle Calvó i Cristinini | TVE
Televisió

L'expresentadora catalana de 'Grand Prix' esclata: "Ho puc dir sense problema"

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Ramón García, acompanyat de Michelle Calvó i Cristinini
Foto: Ramón García, acompanyat de Michelle Calvó i Cristinini | TVE

TVE està triomfant aquest estiu amb l'exitosa tornada de Grand Prix, el mític concurs dels 90 presentat per Ramón García. En els inicis, fa prop de 30 anys, el format va comptar amb una copresentadora catalana a qui ni tan sols han trucat per fitxar-la de nou: Mar Regueras, que ara ha esclatat sense embuts en una forta polèmica edatista.

Què en sabem? En una entrevista al programa Espejo público d'Antena 3, l'actriu Mar Regueras ha denunciat que fa onze anys que no pot "viure de la professió" perquè als 53 anys ja no li truquen. Un problema que relaciona amb el fet de ser dona. Posa d'exemple el que ha passat amb el Grand Prix, que ha tornat a la televisió amb Ramón García.

Què diu Mar Regueras? Sense pensar-s'ho dues vegades, Mar Regueras ha esclatat així: "Hi ha programes que s'acaben d'estrenar fa molt poc, després de 10 o 15 anys sense estar en antena. Continua el mateix presentador, meravellós, un gran professional, però les noies que surten amb ell són jovenetes i tenen l'edat que jo tenia aleshores". Malgrat que inicialment no ha volgut donar el nom del concurs, ho acabat fent: "Ho puc dir sense problema, parlo del Grand Prix".

En detall: TVE ha triat Ramón García, que amb 61 anys torna a presentar el Grand Prix. Al seu costat, dues copresentadores gairebé 30 anys més joves, Cristinini (33) i Michelle Calvó (31). Al contrari del que ha passat amb el veterà Ramontxu, a Mar Regueras ni tan sols no li han trucat per oferir-li la feina una altra vegada.

Un altre apunt: La polèmica sobre els homes veterans a la televisió, i les dones apartades de la càmera quan arriben a certa edat, fa temps que ha pres força. Especialment després de la denúncia de famoses presentadores que han estat apartades de la primera línia quan han envellit. Li va passar a Mari Pau Huguet, tal com va explicar ella mateixa, el passat mes de juny, a La gran contradicció de 8tv. També es va pronunciar en aquesta línia Peté Soler, periodista jubilada de TV3, que parlava d'homes de més de 60 anys que presenten amb dones molt més joves. Va posar l'exemple de Ramon Pellicer i Cristina Riba al Telenotícies. Unes paraules que no van agradar gens a Riba, que va reaccionar defensant amb contundència la seva feina.

Categoria: La Jungla