La Jungla
L'exguàrdia urbana a 'Las cintas de Rosa Peral'
Foto: L'exguàrdia urbana a 'Las cintas de Rosa Peral' | Netflix
Televisió

Rosa Peral trenca silenci després de l'estrena de Netflix: "Em van dir que m'ajudarien"

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
L'exguàrdia urbana a 'Las cintas de Rosa Peral'
Foto: L'exguàrdia urbana a 'Las cintas de Rosa Peral' | Netflix

Rosa Peral ha trencat silenci per primer cop després de l'estrena del documental de Netflix Las cintas de Rosa Peral i demandar la plataforma per la sèrie sobre el crim de la Guàrdia Urbana. L'exguàrdia urbana, que va entrar a presó l'any 2017, ho ha fet en una entrevista en exclusiva a Ricard Ustrell, però el programa Planta baixa de TV3 ha avançat dos fragments d'aquesta.

En detall: En el primer dels fragments que ha emès Planta baixa, Rosa Peral fa referència al documental Las cintas de Rosa Peral, que ha aixecat polèmica després que diversos periodistes que hi van formar part asseguren que no se'ls va informar de la participació de Peral, qui assegura que li van oferir el documental per defensar la seva versió.

  • Aquestes són les declaracions de Rosa Peral al primer fragment de l'avançament de l'entrevista a El matí de Catalunya Ràdio: "Els creadors del documental em van dir que havia de mostrar tot el que estava passant. Em van dir: 'Encara no has tingut judici i ja s'està parlant de tu. Mediàticament això ja està. Podries fer un documental i nosaltres et podríem ajudar'".

A més, en el segon fragment de l'entrevista d'Ustrell, Rosa Peral verbalitza que es va sentir jutjada des d'abans del mediàtic judici. Es tracta d'unes declaracions que han provocat que el Departament de Justícia estigui valorant sancionar la reclusa.

  • Això és el que diu Peral: "S'ha fet molt mediàtic abans del judici. Quan jo arribo al judici, allò de dir 'soc innocent fins que es demostri el contrari' ha estat al revés. Vaig arribar que semblava culpable i havia de demostrar que no ho era".

A partir d'ara: En plena polèmica pel cas, El matí de Catalunya Ràdio ha anunciat que aquest dimecres 20 de setembre s'emetrà l'entrevista que li ha fet Ricard Ustrell a Rosa Peral a partir de les 10:00 hores, en una taula que comptarà amb especialistes en successos que han seguit el cas i que analitzaran les declaracions de l'exguàrdia urbana.

  • A més, el dijous 21 de setembre El matí de Catalunya Ràdio també entrevistarà Juan Carlos Zayas, l'advocat de la víctima del crim de la Guàrdia Urbana.