La Jungla
Josep Pedrerol i Samanta Villar a 'Espejo Público'
Foto: Josep Pedrerol i Samanta Villar a 'Espejo Público' | Antena 3
Televisió

Tensió entre Samanta Villar i Pedrerol pel futbol femení: "El teu populisme no m'interessa"

Barcelona.
Temps de lectura: 3 minuts
Josep Pedrerol i Samanta Villar a 'Espejo Público'
Foto: Josep Pedrerol i Samanta Villar a 'Espejo Público' | Antena 3

Josep Pedrerol i Samanta Villar han estat protagonistes d'un encès debat aquest dijous a Espejo Público per les diferents condicions econòmiques amb les quals compta el futbol masculí i el femení.

D'on venim: El debat plantejava sobre la taula les polèmiques declaracions d'Alfonso Pérez, a qui el Getafe retirarà el seu nom de l'estadi per dir que "el futbol femení mai podrà equiparar-se amb el masculí, com tampoc els homes en el món de la moda obtindran la repercussió que tenen les dones".

  • L'acalorada confrontació entre Pedrerol i Villar ha provocat que Susanna Griso hagi hagut de frenar i donar per finalitzat el debat a Antena 3.

En detall: La periodista ha denunciat que a les noies ni tan sols se'ls hi paga els 30.000 euros a l'any que sol·liciten, i Josep Pedrerol i Villar han iniciat una tensa confrontació per les seves diferències d'opinió.

Què en diu Josep Pedrerol: El presentador d'El chiringuito de Jugones ha dit que les dones no aconseguiran, avui dia, omplir els estadis més que els homes: "Potser amb el temps...". Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

  • "Quan era un xaval i sortia de l'escola anàvem a jugar un partit, en una zona propera a l'escola, i hi havia un vigilant. Sortíem a jugar tots els nois i una noia, i a la noia li prohibia jugar. Amb això estem d'acord que hem evolucionat. Però al futbol ha estat mal vist, en aquesta societat masclista, que la dona jugués. Tot i això, jugava al tenis, el voleibol... i per això en el tenis ha crescut més”.
  • “El futbol femení ha crescut gràcies al Mundial”.
  • Pedrerol també ha recordat una frase de Rafa Nadal, sobre que les dones generen més beneficis que els homes al món del modelatge: "Això és la llei de l'oferta i la demanda".

Què en diu Samanta Villar: D'altra banda, la periodista ha denunciat que si no es donen els mitjans, d'alguna manera no se'ls està permetent professionalitzar-se. Aquestes han estat les seves paraules:

  • "No hi haurà oferta si no es posen els mitjans a favor d'aquest espectacle".
  • "Les impedim que es professionalitzin, no els hi donem els mitjans…”.

Per últim: En resposta als arguments de Villar, el català ha considerat populista el seu discurs: "El teu populisme no m'interessa. (...) No val la pena, no m'interessa res. No és seriós".

  • Seguint defensant els seus arguments, Samanta ha respost a Pedrerol: “El que no és seriós és que cobrin 30.000 euros a l'any”.
  • Pedrerol ha explicat que el futbol femení ha de millorar, però ha seguit rebutjant els arguments de la periodista: "El que has dit em sembla una broma! (...) Defenso el futbol femení perquè millori condicions, però el populisme aquest no ho defenso".
  • Finalment, Samanta Villar s'ha mantingut fidel a les seves paraules: “Ell no s'adona que quan es destaca que no generen els mateixos resultats, s'obliden de destacar que tampoc no tenen les mateixes condicions”.