La Jungla
El rei emèrit Joan Carles, en una imatge d'arxiu
Foto: El rei emèrit Joan Carles, en una imatge d'arxiu | EFE
Casa reial

Joan Carles s'instal·la a Ginebra: les raons per les quals ha deixat Abu Dhabi

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
El rei emèrit Joan Carles, en una imatge d'arxiu
Foto: El rei emèrit Joan Carles, en una imatge d'arxiu | EFE

Després de tres anys i mig d'exili autoimposat a Abu Dhabi, el rei emèrit Joan Carles ha deixat els Emirats i fa 15 dies que es troba instal·lat a Ginebra.

Què en sabem? Segons ha avançat aquest dimecres la revista Semana, Joan Carles va arribar a Ginebra fa més de dues setmanes. En aquest periodide de temps també ha visitat Sanxenxo. De fet, el diumenge va tornar a Suïssa en un vol procedent de Vigo. Una furgoneta el va dur a l'exclusiu hotel Four Seasons, on es troba des d'aleshores.

En detall: La mateixa publicació indica que Joan Carles s'ha instal·lat a Ginebra per estar més a prop d'Espanya, després de més de tres anys a l'Orient Mitjà. Així, de la mateix forma que l'emèrit tenia Froilán a prop quan era a Abu Dhabi, ara està acompanyat de Miguel Urdangarin, fill de la infanta Cristina.

A més, Joan Carles tindrà així més a prop la família i tindrà més fàcil complir amb els seus compromisos, ara que té tants problemes de mobilitat i sempre ha d'anar acompanyat d'algú que l'ajudi. Aquest mes d'abril, el pare de Felip VI podria tornar sovint a Espanya, entre regates i casaments com el de l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida.

Tot i això, Joan Carles no té previst mudar-se per sempre a Suïssa, i la seva estada a Ginebra serà més o menys llarga però temporal. Durant el temps que estigui fora, l'emèrit s'està fent reformar la casa d'Abu Dhabi per adaptar-la als seus greus problemes de mobilitat. Entre altres coses, necessita ascensors interiors i canviar escales per rampes.

Categoria: La Jungla