Meteo i Serveis
Passatgers esperant a l'estació de Castelldefels
Foto: Passatgers esperant a l'estació de Castelldefels | Àlex Recolons / ACN
Mobilitat

L'R2 tornarà a circular amb normalitat aquest dissabte

Actualitzat: Divendres, 19 de maig de 2023. 13:19
Temps de lectura: 2 minuts
Passatgers esperant a l'estació de Castelldefels
Foto: Passatgers esperant a l'estació de Castelldefels | Àlex Recolons / ACN

La circulació a la línia R2 Sud tornarà a la normalitat aquest dissabte 20 de maig, després de gairebé un mes de circulació restringida per l'incendi a l'estació de Gavà el passat 1 de maig.

Per què és important? Les incidències al servei de Rodalies no són cap novetat a Catalunya. L'any 2022 hi va haver incidents greus en 284 dies. En aquest cas, l'avaria a l'R2 Sud va agafar una gran magnitud, pel caos que va generar, i pel temps que ha trigat a tornar a funcionar amb normalitat.

D'on venim? El passat 1 de maig un incendi en un quadre de senyals a l'estació de Gavà va deixar centenars de persones tancades entre dues i tres hores a diversos trens de Rodalies.

  • La circulació es va veure afectada entre Sant Vicenç de Calders i Barcelona, i Renfe va establir un servei alternatiu de busos per cobrir les mancances d'aquest tram.

Què en sabem? Aquest incident va generar una escalada de tensió política, fins al punt que Esquerra va decidir portar a votació al Parlament la reprovació de la ministra de Transports, Raquel Sánchez.

  • També va tornar a posar sobre la taula la petició dels partits independentistes de traspassar la competència d'aquesta mobilitat, que ara pertany a l'estat espanyol, al govern de la generalitat.

En dades: L'any 2022 Rodalies va registrar incidències quatre de cada cinc dies. Això es tradueix en més de 2.000 trens cancel·lats i més de 21.000 trens afectats per retards, entre Rodalies i Mitjana Distància. Són dades dels mateixos informes d'Adif, l'empresa pública encarregada de gestionar les vies.

Previsions: Continua oberta la investigació per esclarir la causa de l'incendi que va iniciar el caos a l'R2 Sud.

  • Adif va atribuir l'avaria a un llamp, però el Servei Meteorològic de Catalunya va certificar que el dia 1 de maig no es va registrar cap tempesta a la zona propera a l'avaria.
  • Adif va mantenir la hipòtesi i va descartar que el motiu d'aquesta fos la manca d'inversió.
  • Segons va informar el secretari de Mobilitat, Marc Sanglas, la Generalitat està fent una auditoria per treure "conclusions pròpies" sobre la incidència.
Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Mobilitat Rodalies