Política
El president de la Generalitat, Pere Aragonès
Foto: El president de la Generalitat, Pere Aragonès | David Zorrakino / Europa Press
Catalangate

L'Audiència Nacional es nega a investigar l'espionatge a Aragonès amb Pegasus

Temps de lectura: 2 minuts
El president de la Generalitat, Pere Aragonès
Foto: El president de la Generalitat, Pere Aragonès | David Zorrakino / Europa Press

L'Audiència Nacional (AN) ha rebutjat investigar l'espionatge al president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb el software Pegasus, només a l'abast de governs.

Per què és important? Es tracta d'un cop de porta de la justícia espanyola a la possibilitat d'esclarir el 'Catalangate', el cas d'espionatge a polítics catalans, amb víctimes com, fins i tot, el cap de l'executiu, Pere Aragonès.

A fons: El jutge de l'Audiència Nacional, José Luis Calama, ha rebutjat investigar el cas, tal com informa l'Agència Catalana de Notícies (ACN) aquest dimarts 21 de febrer.

  • Calama és el magistrat instructor de la causa oberta per l'espionatge que també han patit els telèfons mòbils de membres del govern espanyol, entre els quals el president Pedro Sánchez i tres ministres més.
  • El jutge ha considerat que no és competent perquè no creu que l'espionatge a Aragonès pugui vincular-se a la intervenció dels telèfons de l'executiu espanyol.
  • La querella d'Aragonès està en mans de l'Audiència Nacional per la decisió presa el passat novembre per l'Audiència de Barcelona d'enviar-se-la. El titular del jutjat 29 de Barcelona va rebutjar el recurs d'Aragonès i es va inhibir en favor de l'AN, tal com va sol·licitar la fiscalia.

A partir d'ara: Calama va enviar la querella d'Aragonès a repartiment i ara el jutjat d'instrucció número dos estudiarà si l'admet.

  • La decisió d'investigar l'espionatge al president de la Generalitat a l'Audiència Nacional, per tant, recau ara en el magistrat Ismael Moreno.

Mentrestant: