En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

25-N Dia Contra la Violència Masclista

25-N Dia Contra la Violència Masclista

En el dia contra la violència masclista hi ha convocades diverses manifestacions a Barcelona i arreu de Catalunya. El masclisme continua sent molt present a la societat i l'increment de denúncies per violència masclista als mossos en l'última dècada n'és només una prova.

Entre les reivindicacions del dia hi ha l'erradicació de les violències sexuals, el reclam a les empreses perquè desenvolupin protocols contra l'assetjament, i la conscienciació dels homes per implicar-los en la lluita.

11:17

.test

22:20

Una investigació de 8tv ha constatat el presumpte frau que existiria en les falses rebaixes pel Black Friday. L'equip del programa d'Economia de Guerra ha contactat amb un extreballador de Media Markt que ha destapat que l'empresa de productes electrònics apugen els preus per falsejar una rebaixa.

21:38

La candidatura de Gemma Geis és l'única que s'ha presentat per encapçalar la llista de Junts a les eleccions municipals del maig de 2023 a Girona. Aquest divendres al vespre s'ha tancat el termini per optar al càrrec, que es va obrir dimecres després que l'Executiva local aprovés, per unanimitat, proposar l'exconsellera d'Universitats com a candidata. 

21:04

25-N. 3.000 persones segons l'Ajuntament de Barcelona i 40.000 segons les entitats organitzadores s'han agrupat aquest divendres al Passeig de Gràcia de Barcelona per participar a la manifestació del 25-N. La manifestació ha començat el recorregut baixant cap a Gran Via, enmig d'un ambient festiu però a la vegada reivindicatiu. 

20:34

Incendi. Sis persones han quedat afectades aquest divendres a la tarda per un incendi en un pis del barri d'Horta de Barcelona. Sis dotacions dels Bombers de Barcelona han extingit el foc, al carrer del Vent, i el SEM ha traslladat dos dels sis afectats a l'hospital Vall d'Hebron per inhalació de fum i cremades a mans i peus. El foc només ha afectat una habitació de l'immoble.

20:00

Les autoritats policials i judicials de Colòmbia han enviat un home a presó per gravar les parts íntimes de menors en platges de Barcelona i Sitges. L'home gravava menors d’entre 2 i 12 anys despullats. La investigació es va iniciar el juny del 2021 arran de la seva detenció a Barcelona per part de la Guardia Urbana i a Sitges per una patrulla de Mossos d’Esquadra. 

19:31

Centenars de persones s'han agrupat aquest divendres, a dos quarts de set de la tarda, al Passeig de Gràcia de Barcelona en la confluència amb l'avinguda Diagonal per participar a la manifestació del 25-N, dia de l'Eliminació de la Violència contra la Dona. 

19:10

Una forta calamarsada ha caigut aquesta tarda a diversos municipis del Vallès Oriental i del Maresme i ha provocat problemes en les carreteres, sobretot a l'AP-7 que ha quedat tenyida de blanc.

18:27

El conseller de Salut, Manel Balcells, espera que els futurs convenis del Siscat i l'ICS -que ara s'estan negociant- augmentin el salari dels treballadors sanitaris i així s'eviti la vaga. "Tant de bo això serveixi per desconvocar una vaga que, en cap cas desitgem", ha assegurat aquest divendres des de Berga. 

17:52

Els investigadors de la Fundació Alive alerten de l'arribada de gavots malalts en massa als ports catalans. Les primeres anàlisis d'exemplars morts revelen que aquests ocells es troben dèbils i que han perdut massa muscular. S'ha activat el cos d'Agents Rurals, que està recollint tots els exemplars morts o malalts que arriben. De moment, se n'han agafat dotze i les primeres anàlisis revelen que els ocells es troben "extremadament dèbils" i que han perdut massa muscular.

17:19

Girona pren mesures per reduir l'ús d'aigua arran de l'alerta per sequera. Limitaran la neteja viària amb aigua a casos que representin un risc per a la salubritat pública. Per dur a terme les tasques de neteja es mantindran i potenciaran totes les altres tècniques, com és l’escombrat. També està prohibit utilitzar l’aigua per a l’eliminació de pols i matèria en suspensió a l’aire.

16:48

Les autoritats policials i judicials de Colòmbia han enviat a presó un home per gravar les parts íntimes de menors en platges de Catalunya. Una investigació de la Unitat Central de Delictes Informàtics de la DIC per pedofília ha permès determinar que aquest gravava menors d’entre 2 i 12 anys despullats. 

16:20

Retencions a les carreteres. Ja són dos els carrils tallats a l'AP-7 a Parets del Vallès en sentit nord a causa d'un accident.

 

15:50

La cavalcada de Reis de Barcelona no passarà enguany pel centre de la ciutat i canviarà el seu recorregut per esquivar les obres que s’estan portant a terme a la via Laietana. El seguici farà un recorregut que passarà pel passeig de Colom, l’avinguda Paral·lel, la ronda de Sant Pau, el Mercat de Sant Antoni, el carrer Sepúlveda, la plaça Espanya i l’avinguda Maria Cristina.

15:17

El Servei Català del Trànsit informa de dos carrils tallats a la B-23 a Sant Feliu en direcció Barcelona que causa un tram de 2 km de cues.

14:16

Trànsit. Entra en vigor la limitació de velocitat a 100 km/h  a l'AP-7 al seu pas per la zona del Vallès, entre Montornès del Vallès i el Papiol. 

14:07

25-N. El 2021 es van interposar a Catalunya un total de 2.602 denúncies per agressió sexual i violència masclista, una xifra que representa un augment del 41,5% respecte a l'any 2020, marcat per la pandèmia.

11:15

25-N. La presidenta de l'Observatori contra la Violència Domèstica i Gènere i vocal del CGPJ, Ángeles Carmona: "La violència de sobre les dones no pot ni ha de ser utilitzada amb fins polítics"

10:09

Vicky Rosell, delegada del govern espanyol contra la violència de gènere, ha dit sobre els atacs masclistes a Irene Montero que "no pot anomenar-se 'bronca al Congrés' al que és violència contra les dones" i "pur feixisme". Ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio.

  • També ha dit, sobre la llei del "Només sí és sí" i la polèmica que es va generar al voltant d'aquesta que aquesta "no està mal redactada".
  • Ha insistit que no es va titllar tot el poder judicial de masclista, i que "si s'hagués llegit tothom els fets provats de les sentències que haurien vist que eren sentències masclistes". Ha recordat l'exemple de la sentència de 'La Manada', que en un inici era per abús sexual.
10:04

Vaga. Vueling afronta aquest divendres una nova jornada de vaga dels seus tripulants de cabina i té previst operar el 83% dels vols programats, és a dir, 133 dels 161 previstos, segons ha informat la companyia.

09:26

Sequera. Entren en vigor les restriccions per la sequera als àmbits Ter-Llobregat i Darnius-Boadella

Els embassaments de les conques internes es troben al 33% de la seva capacitat.

07:41

25-N. Amb motiu del Dia Contra la Violència Masclista, el col·lectiu Novembre Feminista, amb el suport d'altres entitats, ha convocat una manifestació a les 18:30 a Diagonal amb Passeig de Gràcia de Barcelona sota el lema "Acusem, Actuem". 

Arreu de Catalunya hi ha diferents concentracions a favor del moviment.  

06:48

El temps. El cel ha despertat ennuvolat al litoral i prelitoral, i a la meitat est, on hi ha hagut algunes pluges durant la nit.

Hi haurà ruixats a Girona, Pirineu i Prepirineu i a les comarques de Barcelona al llarg del matí.

Tot i això, apareixeran algunes clarianes transitòries a l'oest del país.