En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Vaga d'autobusos de TMB

Autobus TMB Barcelona

Vaga d'autobusos de TMB

Temps de lectura: 1 minut

Aquest dijous els treballadors d'autobusos de TMB fan vaga convocada pels sindicats majoritaris. Reclamen la jubilació als 60 anys, perquè consideren que a aquesta edat ja no poden garantir el rendiment ple a la seva feina.

Els serveis mínims seran del 40% a les hores punta, de 6:30 h a 9:30 h del matí i de 16:00 h a 20:00 h de la tarda. La resta del dia el servei mínim serà del 20%.

19:10

Política. La candidata de Valents a Barcelona, Eva Parera, ha promès eliminar els carrils bici de totes les "vies ràpides" de Barcelona. "Han de desaparèixer si volem recuperar una mica la mobilitat a la ciutat", ha explicat aquest dijous posant com a exemple el carrer Aragó, la Meridiana o la Via Augusta.

18:30

Incendi. Nou dotacions dels Bombers treballen en un incendi que s'ha declarat aquest dijous prop del càmping Salatà de Roses (Alt Empordà). Els Bombers han rebut l'avís a les 19:18 de la tarda d'un foc en un camp situat a uns vint metres del recinte. 

17:51

El Congrés ha aprovat aquest dijous la llei que crea una autoritat administrativa de defensa del client financer, un nou organisme que centralitzarà els serveis de reclamacions del Banc d'Espanya, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i la Direcció General d'Assegurances i Fons de Pensions.

  • La norma ha obtingut 186 vots a favor (PSOE, Unides Podem, ERC, PDeCAT, Cs, PNB, EH Bildu o Més País), 47 en contra (Vox) i 95 abstencions (PP i Junts). La iniciativa passa ara al Senat.
16:30

Successos. Els Mossos d'Esquadra investiguen una agressió amb arma blanca que va tenir lloc aquest dimecres a la nit a Tortosa. Cap a dos quarts de dotze, una patrulla de la policia local va trobar un home amb dos ferides per sobre i per sota del genoll esquerre estès al carrer, entre la plaça Agustí Querol i el pont de l'Estat. Els agents van trobar l'home amb símptomes evidents d'haver begut i va ser un testimoni qui els va informar que un grup de quatre joves, de vint i pocs anys, haurien estat els atacants.

15:33

Els hotels de Barcelona disposaran d’un protocol específic d’actuació davant situacions d’assetjament sexual. El Gremi d’Hotels ha anunciat en un comunicat que han treballat en coordinació amb els Mossos d’Esquadra, per elaborar un pla per prevenir, detectar l'assetjament i atendre les persones afectades.

  • Aquest protocol busca fer front a una possible situació d’assetjament sexual que pogués patir un client o qualsevol persona que sol·licités ajuda al personal de l’establiment per aquest motiu. En les darreres setmanes i de la mà dels Mossos d’Esquadra, el personal de més de 70 hotels de la ciutat ha rebut una formació específica sobre aquesta qüestió.
13:47

Una nena d'11 anys ferida greu en caure-li una porteria a sobre a Sant Julià de Vilatorta. Els fets van passar aquest passat dimecres, el fort vent que bufava en aquell moment podria ser la causa del succés.

  • La menor estava jugant amb uns amics quan una de les porteries d'una pista va caure-li al cap. Els Mossos van rebre l'avís les 19:30 i la nena va ser traslladada amb helicòpter fins a l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. La policia catalana ha obert una investigació per esclarir les causes de l'accident.
13:06

Colau proposa crear una òptica municipal per garantir ulleres i lentilles gratuïtes a persones vulnerables. La candidata de Barcelona En Comú diu que és una necessitat que han detectat des de l'ajuntament.

  • Segons l'OCU, diu, un 30% de les persones manifesten dificultats per accedir a pagar unes ulleres. Per tant, ha defensat, no és "una qüestió anecdòtica" sinó "una qüestió bàsica de salut", ja que "tothom necessita veure-hi bé". La mesura vol arribar a les 20.000 persones l'any amb un pressupost de 400.000 euros.
12:10

Advocats de família reclamen jutjats especialitzats. Els advocats de família catalans reclamen que hi hagi almenys un jutjat especialitzat en la matèria a cada territori.

  • Dels 49 partits judicials que té Catalunya, tan sols n'hi ha deu que tinguin aquest òrgan. La resta tracten els casos de família amb la resta d'afers civils.
  • Denuncien que aquesta organització fa que s'allargui el procés de resolució i comporta "que augmenti la conflictivitat" en casos com ara separacions o divorcis, tal com ha apuntat la presidenta de la Societat Catalana d'Advocats de Família (SCAF), Mercè Mira.
11:36

Els Mossos han iniciat un dispositiu d'immersió marítima per localitzar Levi Davis, el jugador de rugbi anglès que va desaparèixer el passat mes d'octubre a Barcelona. Fonts dels Mossos han indicat que la Policia Marítima i la Unitat Aquàtica estan rastrejant el port de la capital catalana per trobar indicis que puguin confirmar la hipòtesi d'una mort accidental.

  • Durant la investigació, els Mossos van rebre informacions que apuntaven la possibilitat que una persona hagués caigut a l'aigua la nit del 30 d'octubre en un punt proper a la zona sud del port. La Guàrdia Civil i Salvament Marítim van fer una primera recerca exhaustiva que va finalitzar sense èxit. Tampoc van trobar-se objectes o roba que poguessin relacionar-se amb el jugador.
10:51

64 detinguts per adquirir documents falsos a xarxes socials. La Policia Nacional i Vigilància Duanera de l'Agència Tributària han detingut 64 persones, set d'elles a Barcelona, que haurien adquirit documents falsos a l'estranger a través de les xarxes socials i missatgeria instantània.

  • Es tracta de 136 permisos de conduir, passaports i documents d'identitat falsos amb un alt nivell de professionalització.
  • Segons la policia, els arrestats es posaven en contacte amb els falsificadors que fixaven preus d'entre 1.000 i 3.000 euros per document i data d'enviament.
10:25

I com informen els diaris esportius de Barcelona?

  • Mundo Deportivo: "Bany al Madrid"
  • Sport: "4-0 K.O amb bany"

10:19

"Bany", "Pallissa": Així explica la premsa l'eliminació del Madrid a la Champions.

  • La premsa madrilenya admet el drama blanc a Manchester:
    • As: "Per plorar"
    • Marca: "Pallissa de les que fan mal"

10:10

Un home ha resultat ferit greu en incendiar-se-li el patinet elèctric amb què viatjava aquest dijous al matí a Santa Coloma de Gramenet.

  • Els fets han passat a les 6.28 h al carrer Doctor Pagès, quan, per causes que es desconeixen, el patinet s'ha incendiat. El cos ha enviat una dotació, que ha pogut apagar les flames ràpidament. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha destinat tres dotacions al lloc dels fets i ha traslladat l'home a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona, on ha ingressat en estat greu per les cremades que ha patit.
09:52

Tres ferits en un incendi a Figueres. Un habitatge s'ha incendiat aquesta matinada a Figueres i set dotacions de bombers s'han desplaçat fins al lloc dels fets per contenir i apagar el foc.

  • Quatre persones han estat evacuades. Dues han sigut ateses al moment, i una tercera ha estat traslladada a l'hospital en estat greu.
  • La resta de veïns del bloc s'han quedat confinats en una zona segura fins que han acabat les tasques d'extinció.
  • Els Bombers i l'arquitecte municipal han revistat l’edifici i no hi han detectat danys estructurals. 
09:35

La compravenda d'habitatges va caure un 7% a Catalunya al març en comparació amb el mateix mes de l'any passat, fins a les 8.723 operacions, segons les dades provisionals de l'Estadística de Transmissions de Drets de la Propietat de l'INE.

  • Tot i això, suposa la tercera millor xifra de la sèrie històrica durant aquest mes del registre de l'INE, després que al 2007 se'n registressin 10.835 i l'any passat 9.381. Si es compara amb el mes anterior, la compravenda d'habitatges va pujar un 11%. Dels 8.723 habitatges, 1.629 eren nous i 7.094 de segona mà, mentre que 8.038 eren habitatges lliures i 685 protegits.
08:49

Avui és l'últim dia per demanar el vot per correu. A deu dies per la celebració de les eleccions municipals, el servei de correus tanca avui la sol·licitud del vot. 

08:09

El Temps. El dia comença amb poca nuvolositat, però acabarà amb cels molt tapats i densitat de núvols arreu del territori.

  • Pel que fa a les temperatures, seran semblants a les d'ahir, però amb màximes lleugerament més baixes.