La Jungla
Luis Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol
Foto: Luis Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol | EFE
Famosos

Qui és qui a la família de Rubiales, present a la polèmica assemblea: "Filla, no ploris..."

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Luis Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol
Foto: Luis Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol | EFE

Luis Rubiales no dimiteix, parapetat en el paper de falsa víctima en l'escàndol del petó no consentit a Jennifer Hermoso. Així ho ha anunciat aquest divendres, en una vergonyosa intervenció a l'Assemblea Extraordinària de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF). Unes paraules que els espectadors han pogut escoltar en directe a la televisió, i que la seva família ha seguit in situ des de les primeres files.

Què en sabem? Totalment atrinxerat, atacant un suposat "fals feminisme" i avançant que emprendrà accions legals contra tots aquells que l'han acusat d'agressió sexual, Luis Rubiales ha rebut el suport de la seva família mentre pronunciava el seu discurs més incendiari. Darrere de Luis de la Fuente i Jorge Vilda, seleccionadors del masculí i del femení, hi havia asseguts i escoltant atentament els pares de Rubialies i les seves tres filles, a les quals s'ha referit en més d'una ocasió durant la seva compareixença.

Qui és qui? Rubiales ha estat acompanyat dels seus pares, Ángeles Béjar i Luis Rubiales Sr. Tots dos, naturals de la localitat andalusa de Motril, la mare havia estat perruquera i el pare va ser alcalde de la ciutat pel PSOE entre 1995 i 2003. També hi havia les seves tres filles, Lucía, Ana i Elena, nascudes de la seva relació amb l'advocada Manuela Delicado Vega, de qui està separat.

En detall: Durant el seu discurs, en un intent delirant d'amagar el masclisme que ha demostrat una vegada rere l'altra, Rubiales s'ha referit en més d'una ocasió a les seves tres filles. Per cert, una d'elles ha acabat plorant quan el seu pare ha afirmat que el petó a Jenni Hermoso va ser "espontani, mutu i consentit". "Filla meva, no ploris. Has d'estar tranquil·la, contenta i orgullosa de qui és el teu pare", li ha dit entre els aplaudiments de tota l'assemblea.

Un altre apunt: Mentre Rubiales s'enroca, la Fiscalia Provincial de Madrid ja ha obert un expedient amb investigacions sobre el petó que "podria ser constitutïu de delicte d'agressió sexual". D'altre banda, el Consell Superior d'Esports interposarà una denúncia contra ell per una "falta molt greu". Aquest és l'organisme que el pot cessar de president després que s'hagi negat a dimitir.