En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

El Barça, líder, juga a Pamplona

El Barça, líder, juga a Pamplona

El FC Barcelona juga contra l'Osasuna (21:30, El Sadar) i vol aprofitar l'ensopegada del Reial Madrid per ampliar la distància sobre els blancs: aquests són els comptes del Barça per continuar líders.

Mentrestant, els Estats Units celebren les eleccions legislatives de mig mandat i ho fan amb les enquestes favorables al Partit Republicà, i amb el risc que uns bons resultats empentin Trump de nou a la presidència el 2024.

També aquest dimarts 8 de novembre, Europa ha assenyalat l'Estat per espiar l'independentisme. El Govern ja ha respost, avançant que serà acusació particular en el cas del Catalangate.

23:28

Acaba el partit al Sadar! El Barça és líder i aconsegueix amb mérits la victòria (1-2)

El Barça surt atropellat del Sadar, però líder

 

22:22

Finalitza la primera part de l'Osasuna - Barça. Arriben al descans amb el marcador 1 - 0. En els darrers minuts s'ha anul·lat un gol per fora de joc de Ferran Torres. 

21:51

Targeta vermella a Lewandowski. És la segona groga que veu el blaugrana en aquest partit i la primera que rep en tota la Lliga. Lewandowski es perdrà el derbi contra l'Espanyol.

21:38

Gol de l'Osasuna després d'un error de la defensa del Barça. El gol de David García deixa el marcador a 1-0. Ha estat un gol polèmic: Unai ha fet una falta sobre Marcos Alonso i l'àrbitre no ha revisat l'acció. Així, si l'hagués revisat podria haver-lo anul·lat.

21:31

Comença el partit del Barça - Osasuna. El Barça s'enfrontarà a l'Osasuna aquesta nit a les 21.30, i ja treu números per mantenir-se com a primer a la Lliga.  Els blaugranes són líders a la competició domèstica. El Madrid va punxar contra el Rayo i als culers els val amb un empat o victòria per continuar per sobre dels blancs. 

20:58

El Barça ha lamentat i condemnat els actes vandàlics protagonitzats per aficionats ultres blaugranes i de l'Osasuna. Els fets han succeït a la Taberna Ezpala barri d'Iturrama, a la capital de la ciutat. Hi ha almenys 3 ferits confirmats després de la baralla, traslladats a l'Hospital de Navarra.

20:33

FC Barcelona. El Barça s'enfronta a l'Osasuna aquest dimarts a les 21:30 i ja es coneix l'alineació del FC Barcelona:Ter Stegen, Balde, Christensen, Marcos Alonso, Jordi Alba, Busquets, Frenkie de Jong, Pedri, Dembélé, Lewandowski i Ferran Torres.

20:33

FC Barcelona. El Barça s'enfronta a l'Osasuna aquest dimarts a les 21:30 i ja es coneix l'alineació del FC Barcelona:Ter Stegen, Balde, Christensen, Marcos Alonso, Jordi Alba, Busquets, Frenkie de Jong, Pedri, Dembélé, Lewandowski i Ferran Torres.

19:50

L'expresident dels EUA Donald Trump vota envoltat de simpatitzants i periodistes i sense donar pistes sobre l'anunci "important" que farà el 15 de novembre, tot i que es creu que pot ser la seva decisió de ser candidat a la Casa Blanca en 2024.

19:25

Eleccions EUA. Els nord-americans ja han començat a votar, de moment ja ho han fet 40 milions. Estats Units no ha detectat ciberatacs que puguin afectar les eleccions.

18:50

Restriccions de mobilitat a Barcelona. A partir del 18 de novembre entraran en vigor les restriccions definitives de mobilitat de les obres de la Superilla de l’Eixample. El principal canvi es donarà al carrer Consell de Cent que deixarà de ser una via de connectivitat per travessar de punta a punta l’Eixample. Alhora, Girona, Rocafort i Comte Borrell i les noves places també veuran interrompuda la seva continuïtat. 

18:22

Pere Aragonès ha expressat el seu condol per la mort de Llorenç Soler, "un dels pares del cinema documental a casa nostra". "Gràcies per retratar la realitat amb una mirada tan lúcida, crítica i amb l'inequívoc compromís de denunciar les injustícies", ha afegit el president del Govern.

Mor Llorenç Soler als 86 anys, referent del cinema documental

18:02

Mor Carme Alcoriza, secretària i cap de gabinet dels governs de Jordi Pujol. Alcoriza va continuar al costat de Pujol un cop va abandonar el Govern, fins a esdevenir una de les seves col·laboradores principals. L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont s'ha fet ressò del decés a través de Twitter amb una mostra de condol a la família.

17:43

Amnistia i Irídia reclamen aturar l'ús de projectils de foam i un òrgan de control policial extern. Són les principals recomanacions que han presentat a la Comissió d’Estudi sobre el Model Policial al Parlament aquesta tarda.

17:43

Amnistia i Irídia reclamen aturar l'ús de projectils de foam i un òrgan de control policial extern. Són les principals recomanacions que han presentat a la Comissió d’Estudi sobre el Model Policial al Parlament aquesta tarda.

17:10

Ple del Parlament. La consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas, ha descartat aquest dimarts "una rebaixa generalitzada" d'impostos. Alhora, ha fet una "crida a la responsabilitat" dels grups parlamentaris per "disposar d'uns pressupostos aprovats" per al 2023 i els ha instat a "parlar, debatre i acordar".

16:48

La destitució de Trapero no va vulnerar els seus drets, segons el Síndic de Greuges. Ha constatat que la destitució a finals del 2021 del major com a comissari en cap dels Mossos va ser correcta.

La destitució de Trapero va ser correcta, segons el Síndic de Greuges.

16:07

Hard Rock. El conseller de Territori, Juli Fernández, ha assegurat al ple del Parlament que el Govern busca "solucions i respostes de manera solvent, seriosa i exigent" a les "mancances" de la reforma del pla del Hard Rock. Es tracta del projecte de creació del que seria un dels casinos més grans d'Europa i que es construiria entre Vila-seca i Salou.

15:48

Mor el referent del cinema documental. Ha mort el cineasta valencià Llorenç Soler als 86 anys després de lluitar contra una llarga malaltia.  Va ser una de les figures més destacades del cinema documental independent i pioner del gènere. El cineasta va ser un referent en visibilitzar a minories marginades i va donar veu a tots aquells que mai l'han tingut.

15:24

L'Audiència de Barcelona jutja aquest dimarts dos mossos d'esquadra per suposadament haver agredit un home que no es va voler identificar mentre era al carrer durant el confinament per la covid l'abril del 2020. Alhora, l'home també és jutjat per agredir els agents. La fiscalia acusa el ciutadà, a qui demana nou mesos de presó i multa, i un dels mossos, a qui demana multa. 

15:03

La Moncloa insisteix a demanar "responsabilitat" als transportistes i diu que està disposada a col·laborar amb inspeccions. Ho ha fet la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, després que la Plataforma de Defensa del Transport de Mercaderies hagi convocat una vaga indefinida a partir d'aquest diumenge a la nit.

14:28

Pressupostos. La portaveu de Junts al Parlament, Mònica Sales, retreu a Oriol Junqueras que hagi "aixecat el veto" al PSC en la negociació pels pressupostos: "El tripartit amb PSOE i comuns que ja funciona a ple rendiment a Madrid i a Barcelona aviat el veurem a Catalunya"

14:13

Cas 3%. El jutge obre judici oral contra el PDeCat, Convergència i els seus tres darrers tresorers Germà Gordó, Daniel Osàcar i Andreu Viloca.

13:56

Trobat sa i estalvi. Els Mossos d'Esquadra troben a l'Alan, el noi que havia desaparegut el passat 5 de novembre a Sant Joan de Vilatorrada. 

12:49

Catalangate. El president Aragonès demana "arribar al fons" del cas Pegasus després que l'informe de la comissió del Parlament Europeu constata que l'Estat va espiar a 65 líders independentistes:

"En una democràcia no s'espia l'adversari polític. És necessari arribar al fons de la qüestió per justícia i dignitat política"

12:15

Nova comissaria al Raval. La Guàrdia Urbana de Barcelona estrena una nova comissaria al barri del Raval, a Ciutat Vella. Les noves dependències s'ubiquen al número 4 del carrer Tàpies, que fins ara acollia oficines de l'antic Consell Comarcal del Barcelonès.

L'alcaldessa Ada Colau ha destacat que entre gener i agost els fets delictius a Ciutat Vella han disminuït en més d'un 21% respecte al mateix període de l'any 2019. 

11:49

Cas Dalmases. La diputada de Junts al Parlament Judith Toronjo ha estat nomenada substituta del diputat Francesc de Dalmases a la Comissió parlamentària sobre l'actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) després de la renúncia d'aquest.

10:43

Successos. Els Mossos d’Esquadra van detenir divendres a la nit Barcelona un home i una dona com a presumptes autors d’un robatori amb força a un domicili de Castelldefels (Baix Llobregat).

09:59

Tres detinguts per robar 500 quilos de garrofes. Els Mossos d'Esquadra han detingut tres homes, de 24, 25 i 44 anys, com a presumptes responsables de robar 500 quilos de garrofes de l'interior d'un magatzem en una finca agrícola de l'Ametlla de Mar.

09:06

Mor un motorista en una col·lisió entre una motocicleta i un cotxe a la BV-5105 a la Roca del Vallès. El sinistre s'ha produït poc abans de les set del matí d'aquest dimarts.

09:02

Mor un motorista en un accident a la Roca del Vallès. Un motorista ha mort aquest dimarts al matí en un accident a la carretera BV-5105 a la Roca del Vallès. 

08:46

Els Mossos d'Esquadra investiguen un tiroteig aquest dilluns al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs. Una persona va resultar ferida per arma de foc. La policia va rebre l'avís cap a les 19.00.

08:25

Extingit l'incendi a Constantí. Els Bombers donen per apagat el foc a la fàbrica de sofre de Constantí. Cap a 18 dotacions han treballat durant tota la nit per apagar-lo.

07:10

EUA. L'expresident Donald Trump diu que dimarts vinent farà "un anunci molt important". Moltes veus apunten que Trump es tornaria a presentar a les eleccions per la presidència nord-americana.

06:51

Temps. Matí fred, amb temperatures més altes respecte ahir. Dia amb el cel amb bandes de núvols alts i intervals de núvols baixos a punts del litoral, prelitoral i Catalunya central. 

06:39

Incendi Constantí. Els Bombers treballen durant tota la nit en l'incendi a la fàbrica de sofre a Constantí que tenen controlat. Abans de les 22:00, Protecció Civil va aixecar el confinament a la zona. No hi ha cap risc químic.