En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Arriba l'acord per posar fi al bloqueig judicial

Arriba l'acord per posar fi al bloqueig judicial

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimarts 27 de desembre un nou paquet de mesures (el tercer) orientat a pal·liar la crisi econòmica arran de la invasió russa d'Ucraïna; tot i haver eliminat el descompte generalitzat a la benzina.

D'altra banda, ha donat l'enèsim cop de porta a la celebració d'un nou referèndum a Catalunya.

A partir de les 16:30, els jutges del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) es reuneixen un cop més per tractar de desbloquejar la renovació del Tribunal Constitucional (TC); la darrera reunió va acabar en fracàs, aprofundint la greu crisi institucional que viu Espanya.

22:12

El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha assegurat aquest dimarts que el referèndum "que volen els independentistes" a Catalunya no es produirà i ha acusat el Govern de la Generalitat, d'ERC, de crear "cortines de fum" per a "mantenir una cosa viva que no té recorregut".

21:49

La calor continua per Cap d'Any. 

20:52

El president del Tribunal Constitucional (TC), Pedro González-Trevijano, ha acordat convocar "de forma immediata" un ple governatiu per "verificar la idoneïtat" dels magistrats designats pel govern estatal i pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per substituir els vocals amb mandat caducat des de fa mesos.

19:16

Un ciclista de 78 anys ha mort aquest dimarts al matí després de ser atropellat per un cotxe a la carretera C-31 prop de Gavà (Barcelona), segons ha explicat el Servei Català de Trànsit (SCT) en un comunicat.

18:59

Desblogueig del Constitucional. El PP ha celebrat que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) hagi arribat a un acord unànime per designar els dos magistrats del Tribunal Constitucional (TC) que li pertocaven -César Tolosa i María Luisa Segoviano-. Fonts dels populars ho veuen una "bona notícia" que demostra que "aquells a qui el govern va insultar greument, acusant-los de bloquejar els òrgans constitucionals, han materialitzat la proposta que finalment ha facilitat l'acord". El PP ha instat l'executiu espanyol a "disculpar-se amb tots i cadascun dels vocals als quals ha insultat en les últimes setmanes". "El CGPJ ha complert amb el seu deure i ha triat dos perfils independents", sostenen.

18:25

Mesures anticrisi. El xec de 200 euros per a les llars amb ingressos inferiors als 27.000 euros a l'any podria beneficiar fins a 1.485.260 catalans, segons els tècnics del Ministeri d'Hisenda (Gestha).

17:49

El govern espanyol ha celebrat que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) hagi nomenat els dos magistrats del Tribunal Constitucional (TC) que li pertocava designar feia mesos.

"Tot i el retard i el bloqueig provocat pel PP, avui el CGPJ ha complert les seves obligacions, la Llei i la Constitució", han afirmat fonts de l'executiu, que han valorat "molt positivament" la designació de César Tolosa i María Luisa Segoviano, un de sensibilitat conservadora i l'altra progressista. 

16:55

Acord a la reunió del CGPJ. Els conservadors han aconseguit imposar-se als progressistes i el CGPJ ha escollit César Tolosa i María Luisa Segoviano com els seus dos candidats per renovar el Tribunal Constitucional.

16:44

Reunió del CGPJ. Dos dels tres candidats repeteixen en aquesta ocasió, els magistrats del Tribunal Suprem (TS) César Tolosa --per l'ala conservadora-- i José Manuel Bandrés --pel bloc progressista-. La novetat, a petició dels conservadors, és la magistrada jubilada del TS María Luisa Segoviano, que va figurar en la llista inicial de nou noms dels progressistes.

16:30

Reunió del CGPJ. El Consell General del Poder Judicial es reuneix des d'ara mateix en un Ple extraordinari per votar per segona vegada als candidats que li correspon designar per renovar els dos mandats caducats del Tribunal Constitucional (TC). 

15:52

Facua lamenta que el govern espanyol no hagi apostat per un topall al preu dels aliments bàsics per revertir la inflació i, en canvi, hagi optat per una rebaixa de l'IVA. En un comunicat, l'associació de consumidors ha advertit que és "molt previsible" que les grans cadenes de distribució i fabricants "absorbeixin" la baixada de l'impost amb nous increments en els preus. Segons Facua, això és el que ha succeït amb la rebaixa de l'IVA en l'electricitat.

15:21

El preu de la llum per a aquest dimecres tornarà a caure aquest dimecres, fins als 41,53 euros per MWh, xifra que suposa un retrocés del 63,5% en comparació amb aquest dimarts, segons l'Operador del Mercat Ibèric d'Energia (OMIE).

15:16

Indignació a Vic. Pares, alumnes i docents han protestat aquest dimarts a Vic davant la possibilitat que Educació elimini ESO i Batxillerat de l'Institut de Vic. Asseguren que el Departament vol que el centre només imparteixi cicles formatius i que els altres dos instituts públics que hi ha a la ciutat atenguin la demanda d'ESO i Batxillerat. En aquest sentit, qualifiquen la decisió "d'unilateral i il·lògica" i alerten que això comportarà "bipolaritzar i massificar" l'alumnat.

14:13

Escola. El TSJC obliga un centre de Barcelona a impartir en castellà almenys una matèria principal sense entrar en percentatges. L'Assemblea per una Escola Bilingüe creu que la sentència obre la porta a establir més classes en llengua castellana. 

12:43

Pedro Sánchez compareix a aquesta hora per anunciar les noves mesures socials que el govern espanyol aplicarà el 2023.

  • Es tracta del tercer paquet d'ajudes que inclouen el sostre del 2% en el preu del lloguer i una rebaixa de fins el 4% en l'IVA d'alguns aliments.
12:17

Rodalies. Tallada la circulació a la línia R3 de Rodalies a causa d'un atropellament. Protecció Civil ha activat la prealerta del pla FERROCAT.

11:02

Inseguretat: 1 de cada 4 barcelonins es mostren alarmats per la inseguretat a la capital de Catalunya, segons l'últim baròmetre municipal.

  • La inseguretat s'enquista com el principal problema pels veïns de la ciutat. 
  • La segona preocupació és la neteja.

Una parella d'agents de la Guàrdia Urbana a Ciutat Vella

10:03

Trànsit. Un carril tallar a la C-31, sentit Tarragona, a causa d'un accident. Hi ha 2 quilòmetres de retencions.

09:00

Desembre, xifres negres en assassinats masclistes: A cinc dies per tancar el 2022, desembre ha registrat les pitjors dades en violència de gènere

  • 8 dones han estat víctimes d'aquesta xacra a tot l'Estat aquest desembre.
  • En tot l'any, 47 dones han mort a mans dels seus marits o parelles sentimentals .
  • A Catalunya, la Generalitat comptabilitza 7 víctimes mortals.
07:41

Govern. El president de Catalunya, Pere Aragonès, fa balanç de l'any 2022 des de la Biblioteca Nacional de Catalunya la nit de Sant Esteve.

07:00

Temps. Primeres hores del dia amb més fred. La jornada serà amb sol i núvols amb temperatures semblants als últims dies.