En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat

Segueix tota l'actualitat

Temps de lectura: 1 minut

Segueix la ressaca per l'aprovació dels pressupostos de Catalunya 2023. En vídeo, t'expliquem com els comptes han trencat els blocs al Parlament.

Aquest diumenge 12 de març està marcat per les altes temperatures al litoral i prelitoral català, ja sense el fort vent que ha provocat algunes destrosses aquest dissabte.

El Barça juga a Bilbao contra l'Athletic Club a les 21 mentre se succeeixen les reaccions al 'cas Negreira', que podria deixar els culers sense Champions.

19:50

L'alineació del Barça. Xavi surt a la gespa de l'estadi de l'Athletic Club de Bilbao (21h) amb el següent onze:

  • Ter Stegen
  • Sergi Roberto, Kounde, Christensen, Balde
  • Sergio, Gavi, de Jong,
  • Raphinha, Ferran i Lewandowski.
19:21

Trànsit. Sengles accidents a l'AP-7, la C-31 i la C-32 compliquen el trànsit cap a Barcelona des del sud. Hi ha 21 quilòmetres de cua entre Castellví de la Marca i Subirats.

18:33

Política. El president del Govern, Pere Aragonès, ha encetat aquest diumenge l'agenda del viatge a l'Amèrica Llatina, al costat de la consellera d'Exteriors, Meritxell Serret. La primera parada és a Colòmbia, on s'han reunit a Villavicencio amb la Unitat de Cerca de Persones Desaparegudes. En un acte en memòria de les víctimes, junt amb l'alcalde de la regió, Juan Felipe Harman, Aragonès ha intervingut per destacar l'admiració de Catalunya pel procés d'identificació de víctimes desaparegudes pel conflicte armat. De fet, el Govern vol redoblar el compromís tant amb aquest procés com amb la cooperació amb Colòmbia. El president ha subratllat que "la pau no es pot construir damunt de l'oblit, sinó de la memòria".

17:40

Tragèdia a Súria. La mina de Súria reprèn aquest dilluns 13 de març la seva activitat després de la tragèdia de l'última setmana. Els miners tornaran a la feina de manera habitual, sense cap mesura de seguretat extra de les ja habituals, segons ha confirmat el comitè d'empresa d'ICL Ibèria Súria a l'ACN.

16:53

Successos. Un jove corredor de 21 anys ha mort aquest diumenge 12 de març en tot just acabar la Mitja Marató d'Elx, a la província d'Alacant. Més informació.

16:11

Successos. Un home ha quedat ferit de gravetat aquest diumenge al matí després de caure d'uns cinc metres al pantà de Susqueda, dins el terme municipal de Sant Martí Sacalm (Selva), segons han informat els Bombers de la Generalitat. L'avís del succés s'ha rebut a les 11.16 hores i, segons les primeres informacions, l'afectat s'hauria precipitat des de dalt d'un arbre cap a un marge. 

15:42

Incendis. Els Agents Rurals treballen amb la hipòtesi que l'incendi de Cubelles (Garraf) ha estat originat per un "ús imprudent del foc" per part d'uns individus que es trobaven a l'interior d'una nau abandonada. L'incendi ja està controlat i ha calcinat unes tres hectàrees de pi i matolls a la urbanització Corral d'en Cona. 

14:14

Corrupció a l'esport. El Madrid ha anunciat que es personarà en la causa contra el Barça pel 'cas Negreira', després que el president blanc Florentino Pérez hagi convocat la seva Junta Directiva de forma urgent. Més informació.

13:26

Política. La consellera d'Economia, Natàlia Mas Guix, assegura que la Generalitat "tornarà als mercats" a través de l'emissió de bons verds. Així ho ha anunciat en una entrevista al diari 'Ara', on afirma que l'executiu ja ha demanat l'autorització prèvia que es requereix a l'Estat i està "en procés de negociació". La Generalitat no emet als mercats des del 2012 i Mas Guix considera que es tracta d'un "element de guany de sobirania". La titular d'Economia aposta pels bons verds, un instrument de deute per finançar projectes relacionats amb les energies renovables i l'eficiència mediambiental. "És un mercat creixent", diu Mas Guix.

13:01

La Pobla de Segur. Els veïns voten a la consulta sobre el canvi de nom del passeig Josep Borrell, que ret homenatge al diplomàtic europeu nascut allà. Més d'una setantena de persones ja havien votat fins aquest diumenge al migdia a la consulta que organitza l'Ajuntament de La Pobla de Segur, oberta a la participació de totes les persones majors de 16 anys nascudes o domiciliades al municipi. Els votants poden escollir entre mantenir el nom actual del carrer o bé canviar-lo pel d'1 d'octubre. La jornada s'ha iniciat a les 9.00 hores del matí i clourà a les 20.00 hores del vespre, quan es validaran i s'anunciaran els resultats definitius. El consistori organitza aquesta consulta arran de les polèmiques declaracions que Borrell va fer amb relació als fets de l'1 d'octubre de 2017 a Catalunya.

12:15

Successos. Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 37 anys que hauria comès sis robatoris violents en els últims tres mesos a Barcelona.

  • El lladre contactava amb homes, els drogava amb submissió química i aprofitava la seva inconsciència per robar-los les claus i assaltar casa seva. 
10:30

Societat. El desmantellament del traçat ferroviari litoral arrenca tres anys després de l'activació del corredor del Mediterrani.

  • Aquesta setmana s'han iniciat els treballs per retirar les antigues vies de tren, entre l'Hospitalet de l'Infant i Cambrils
09:52

Successos. La 'rave' de Muntanyola (Osona)  continua activa aquest diumenge al matí i els Mossos d'Esquadra controlen els accessos per evitar que hi arribin més participants i per garantir que no surti cap assistent que pugui generar cap perill o perjudici a altres ciutadans.

09:00

Política. El candidat de JxCat a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, estén la mà a ERC i el PSC si guanya les eleccions perquè els seus plantejaments no són "antitètics".

  • En una entrevista a l'ACN, no descarta un futur "estable" governant amb el suport d'algun d'aquests dos partits. 
08:43

Societat. L'hospital Trueta de Girona ha estrenat una prova pilot per fer musicoteràpia amb famílies que tenen fills amb malalties cròniques complexes d'alta fragilitat.

  • De moment, els professionals sanitaris han escollit quatre infants de la Regió Sanitària de Girona per experimentar els beneficis que té aquest tipus de teràpia.
08:26

Societat. La Mitja Lluna Roja adverteix que li cal el doble de pressupost per fer front a la situació d'emergència humanitària als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf, a Algèria.