La Jungla
Carlos Cuevas en una foto de les seves xarxes socials
Foto: Carlos Cuevas en una foto de les seves xarxes socials | Instagram
Televisió

Carlos Cuevas condemna la cara fosca de l'èxit: "La indústria et porta a un lloc molt fotut"

Barcelona.
Temps de lectura: 3 minuts
Carlos Cuevas en una foto de les seves xarxes socials
Foto: Carlos Cuevas en una foto de les seves xarxes socials | Instagram

Carlos Cuevas ha estat entrevistat al Via lliure de RAC1, on ha parlat de la polèmica que s'ha generat arran de l'estrena de Cites Barcelona, dels perills de la professió, del cost de la fama i del seu futur.

D'on venim: La polèmica amb el doblatge al català de Cites Barcelona, gravada principalment en castellà, va obrir un gran debat polèmic a les xarxes socials arran d'unes declaracions de l'actor.

A més: Avui, a 'El plat estrella' del Via lliure, l'actor ha parlat del seu últim treball estrenat, Cites Barcelona, després de les polèmiques amb l'idioma.

  • L'actor ha reafirmat que l'encantaria que "hi hagués molts més projectes audiovisuals en català": "Signo demà per rodar en català el que sigui".
  • Ara bé, Cuevas també s'ha mostrat fidel a la realitat: "De vegades no es compta amb l'engranatge financer o el múscul necessari per fer-ho".
  • De fet, ha anat més enllà i ha exemplificat la situació amb un dels recursos que està adquirint més popularitat actualment: "Si tu tens un pòdcast o ets instagramer, ets tu sol a casa teva parlant en l’idioma que et dona la gana, però un rodatge val molts diners i no podem aixecar-lo sols".
  • També, ha fet referència a Cites Barcelona, ja que considera que té "uns guions espectaculars" i li sap greu que la sèrie de TV3 i Prime Video es vegi afectada per la polèmica del doblatge en català.

En profunditat: L'actor també ha dedicat temps de l'entrevista a parlar de la cara fosca de la indústria i l'èxit.

  • Cuevas ha explicat que coneix actors i actrius molt perjudicats per relacionar-se amb les drogues: "La indústria et porta a un lloc molt fotut i tot depèn de la teva força de voluntat".
  • Per aquest motiu, l'actor ha fet èmfasi en donar valor a anar a teràpia i recórrer a l'ajuda de psicòlegs durant els rodatges: "Saber triar entre no voler jugar a això perquè saps que estàs treballant o llançar-se a l’hedonisme".

En detall: L'actor català també ha parlat del furor de Smiley, la sèrie de Guillem Clua que s'ha convertit en tot un èxit a Netflix amb Cuevas i Miki Esparbé.

  • El protagonista ha explicat que es va comprometre al cent per cent amb el personatge i que fa anys que no menja carn: "Vaig començar com a activista i amb un consum responsable, fins a adonar-me que a la indústria càrnia hi ha una superproducció i que nutricionalment no em calia".
  • De fet, ha reconegut que durant la preparació física de Smiley va seguir una dieta totalment vegana.

Per últim: El futur de Cuevas també ha estat un tema protagonista a l'entrevista a RAC1, on l'actor ha reconegut haver crescut mirant pel·lícules de Disney i de Robin Williams, de qui es declara fan incondicional.

  • Basant-se en això, el català ha verbalitzat que li agradaria arribar a rodar a Hollywood, tot i "no ser l'objectiu".
  • A més, també ha afirmat que hi ha directors que els deixen amb "l'autoestima per terra": "Els actors treballem amb material molt sensible (...). Crec, però, que aquesta generació ja no ens ho deixem passar".